Veranderen is een keuze
Image default
Energie Zorg

Begeleid wonen voor jongvolwassenen in een veilige omgeving

Het project Stoelen met Kansen is opgezet voor jongeren tussen 16 en 23 jaar met psychiatrische of psychosociale problematiek. Met individuele trainingen en coaching, maar ook in groepsverband wordt er aan de persoonlijke doelen gewerkt. Er wordt een persoonlijk plan opgesteld waarin de verschillende modules gekozen worden. Denk bijvoorbeeld aan modules op het gebied van gezondheid, sociale relaties en wonen. Maar ook maatschappelijke participatie en zelfstandigheid zijn voorbeelden van modules die aan bod komen. Jongvolwassenen die begeleid wonen bij Leviaan werken aan een nieuwe toekomst.

Begeleid wonen in trainingscentrum voor jongvolwassenen

In trainingscentrum Paardenweide leren jongvolwassenen met psychiatrische problematiek omgaan met deze problematiek, medicijngebruik en veranderende situaties. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, sociale ontwikkeling en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden staat centraal. Wanneer er gekozen is voor begeleid wonen bij Leviaan, worden de jongvolwassenen gevraagd om minimaal vier dagdelen per week een studie te volgen of te werken. Oftewel, een zinvolle invulling aan hun dag te geven. Coaches staan voor ze klaar en begeleiden de jongvolwassenen bij allerlei vraagstukken. Zoals het vinden van passend werk, maar ook hoe het werk goed in te vullen en wat te doen in lastige situaties.

Begeleid wonen voor jongvolwassenen: maak kennis met de krachten-aanpak

Leviaan coacht en ondersteunt jongvolwassenen vanuit de krachten-aanpak, wat is afgeleid van de herstelbeweging. Binnen Leviaan geloven zij dat de cliënt zijn/haar eigen leven het beste kent. Hij of zij is dan ook zelf verantwoordelijk voor de toekomst. Om zo’n fijn mogelijke toekomst tegemoet te gaan, wordt de huidige situatie in kaart gebracht. Maar er wordt ook gekeken naar het toekomstbeeld van de cliënt. Door haalbare doelen te stellen, ervaart de cliënt het ‘overwinningsgevoel’ wat voor meer zelfvertrouwen zorgt. Stap voor stap komt de cliënt zo dichterbij het gewenste resultaat. Ontvang je graag meer informatie over begeleid wonen voor jongvolwassenen? Bezoek dan de website van Leviaan of bel naar het gratis telefoonnummer.

https://leviaan.nl