Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

BHV cursus

Waarom een BHV cursus niet alleen verplicht maar ook noodzakelijk is
Elk bedrijf in Nederland is verplicht om een aantal werknemers tot bedrijfshulpverlener op te leiden. Dit is echter niet de enige reden waarom binnen elk bedrijf het volgen van een BHV cursus noodzakelijk is. Dankzij de cursus leert u namelijk precies wat u moet doen bij een ongeluk, brand of andere noodsituatie. Naast dat het een veilig idee is dat er binnen het bedrijf meerdere mensen zijn die weten hoe ze in allerlei situaties snel en adequaat moeten handelen, kunnen er dankzij de BHV cursus ook mensenlevens worden gered en rampen worden voorkomen.


Wat is het nut van een BHV cursus?

Hoewel (met een beetje geluk) uw dagen op het werk waarschijnlijk rustig en zonder al te veel spanning verlopen, zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Er kan altijd iets gebeuren waardoor het noodzakelijk is om snel actie te ondernemen of eerste hulp te verlenen. Precies om deze reden is het belangrijk dat er binnen een bedrijf meerdere mensen een BHV cursus hebben gevolgd. Zo zijn er altijd voldoende BHV’ers aanwezig om bij een ongeluk of noodsituatie snel in te grijpen.


Wat komt er aan bod tijdens de bedrijfshulpverlenerscursus?

Tijdens de BHV cursus leert u een beginnende brand te bestrijden, een gebouw te ontruimen en eerste hulp te verlenen. Zo bent u voorbereid op de meest voorkomende situaties, en kunt u uw collega’s te allen tijden bijstaan. Ook leert u in welke situaties u beter zo snel mogelijk de de politie, brandweer of ambulance kunt alarmeren. Dankzij de BHV cursus kunt u uw collega’s dan ook letterlijk en figuurlijk uit de brand helpen, en zult u een extra belangrijke functie binnen het bedrijf bekleden.