Bij een specialist regelt u de ADHD test voor uw kind

Het is nog steeds een groot taboe: ADHD. Hiermee zijn ook een hoop misverstanden verwikkeld. Zo denkt men dat ADHD voortkomt aan een te kort aan aandacht van de ouders. Wat is ADHD dan wel? Het is een biologische stoornis die gedeeltelijk erfelijk is. Kinderen met deze aandoening krijgen te veel prikkels tegelijkertijd binnen in hun hersenen. Daarom vinden ze het moeilijk om zich te concentreren en zijn ze hyperactief. ADHD is helemaal niet zeldzaam: 3 tot 5 procent van de kinderen in Nederland heeft deze aandoening. Heeft u het vermoeden dat uw zoon of dochter een concentratiestoornis heeft? Dan is het een goed idee om een ADHD test te laten uitvoeren met uw kind. Dit doet u best bij een specialist, zoals het ADHD Instituut Roosendaal. Bij hen krijgt u de beste begeleiding voor uw gezin.

Een ADHD test voor uw kind om leerachterstand te voorkomen

Merkt u dat uw kind snel afgeleid is, zowel thuis als in de klas? En dat het daardoor lastig is om het huiswerk af te krijgen? Merkt u dat uw kind een achterstand heeft op het gebied van sociale vaardigheden? Dan heeft uw zoon of dochter misschien ADHD. Om dit zeker te weten, laat u best een ADHD test doen met uw kind door een professioneel ADHD instituut. U kunt hiervoor terecht bij het ADHD Instituut Roosendaal. Wordt ADHD vastgesteld bij uw kind? Dan biedt het instituut u en uw familie professionele begeleiding en leert het u omgaan met ADHD en wat het betekent voor u. 

Ontvang de beste begeleiding na een positieve ADHD test bij uw kind

Het uitvoeren van een ADHD test bij uw kind gaat vaak gepaard met vermoedens die u heeft. Zo kan het hebben van een concentratiestoornis een teken zijn dat uw kind Attention Deficit Hyperactivity Disorder heeft. Deze stoornis kan vele gevolgen hebben voor uw kind en uw familie. Sommige kinderen hebben het moeilijk op school of hebben een achterstand met hun sociale vaardigheden. Daarom is het belangrijk om deskundige begeleiding te krijgen van een specialist als het ADHD Instituut Roosendaal. Bij een positieve diagnose van de ADHD test, geven zij uw kind individuele begeleiding waarin ze hem of haar praktische vaardigheden leren, maar ook vertellen over de mogelijkheden en beperkingen van een leven met een aandachtstoornis. Er wordt ook begeleiding gegeven in de klas, waarin de leerkracht wordt verteld hoe het best kan worden omgegaan met ADHD. Kies voor ADHD test en begeleiding bij ADHD Instituut Roosendaal.

label

Over de auteur