Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

De leukste dansstijl

De leukste dansstijl is breakdance. Het valt eigenlijk onder streetdance. Heel veel mensen halen dit door elkaar. Maar de echte kenners niet! Zij weten wat deze stijl inhoud en hoe deze officieel werkt. Het is eigenlijk best simpel als je de moves ziet, maar als je het ook echt daadwerkelijk zelf moet uitvoeren is het behoorlijk lastig! Daarom moet je hier ook les bij krijgen. Er zijn gelukkig genoeg manieren hoe je dit kunt leren. Je kunt het leren via een muziekschool maar ook via een privé leraar. Bij een muziekschool kun je heel veel leren! Je kunt er ook leren dansen, zingen en muziek maken. Het is dus eigenlijk geen echte school, maar een hobby school. Een dans zoals breakdance moet wel echt je leven zijn, wil je hier ook echt goed in worden. De laatste jaren is deze dans erg populair geworden. Het is vooral populair onder jongeren. In de nieuwste videoclips zie je ook steeds vaker dat er vormen van streetdance in voor komen. Het is dan ook zo dat de kijkers dit ook graag willen.

Over breakdance

Het is een dansstijl die is komen overwaaien uit Amerika. Het is eigenlijk een beetje ontstaan in de achterstandswijken van Amerika. Er werden dance battles uitgevochten. Degene met de beste moves won. Dit werd verkozen door de jury. Aan de hand hiervan komt er een winnaar uit de strijd. Je kunt het ook in een groepje doen. Dit is eigenlijk alleen maar leuker. Een leuke dansstijl komt tot stand door een groep gemotiveerde mensen.

Waar kun je breakdancen?

Je kunt door heel Nederland heen wel leren breakdancen. Er zijn namelijk genoeg dansscholen waar dit mogelijk is. De leukste dansscholen zijn ook in Nederland. Hier kun je heel veel leren, wil je ook daadwerkelijk hogerop komen dan is het advies om breakdance te leren op een muziekschool.

https://www.kaliberkunstenschool.nl/