Veranderen is een keuze
Image default
Woning en Tuin

Deze verbouwwerken kan je zelf uitvoeren om geld te besparen

Tijdens een verbouwing zijn er verschillende taken die je zelf kunt uitvoeren om wat geld te besparen. Kleine bedragen tellen op. En op het einde van de rit steek je al gauw enkele duizenden euro’s in je zak.

Zelf de handen uit de mouwen steken? Hier zijn enkele suggesties, afhankelijk van je vaardigheden en beschikbare tijd:

Sloopwerkzaamheden

Het verwijderen van oude vloeren, deuren, wandbekleding, tegels en andere materialen is relatief eenvoudig. Doe het zelf en bespaar op arbeidskosten. Al wat je nodig hebt is sloopmateriaal en een container voor het puin.

Eenvoudige elektrische werkzaamheden

Het vervangen van stopcontacten, lichtschakelaars en armaturen kan veilig zijn als je begrijpt hoe elektrische bedrading werkt. Voor ingewikkeldere elektrische taken is het echter beter om een professional in te schakelen. Zo voorkom je ongelukken.

Eenvoudige loodgieterswerkzaamheden

Kleine loodgietersklussen zoals het vervangen van kraanleertjes, douchekoppen of toiletbrillen kunnen door een handige doe-het-zelver worden uitgevoerd. Er zijn voldoende video’s op YouTube die uitleggen hoe je bepaalde klussen uitvoert.

Vloerbedekking leggen

De kans is groot dat je tijdens de verbouwingswerken een nieuwe vloerbedekking plaatst. Het leggen van laminaat en vinyl is een haalbare taak, zelfs als je ervaring mist. Tegels en parket leggen is wat moeilijker, maar zeker niet onmogelijk. Deze klus gaat misschien wat langzamer dan wanneer je alles uitbesteedt, maar het kost ook flink wat minder.

Schilderen en behangen

Iets waar je flink wat geld mee bespaart, is het schilderen en behangen. Voor een mooi eindresultaat is het wel belangrijk dat je goed voorbereidt. Behandel de ondergrond met een basislaag en plak de randen van ramen, deuren, meubels… af. 

Meubelen monteren

Als je handig bent met gereedschap, kun je zelf eenvoudig meubilair monteren, zoals dressoirs, kasten en tafels.

Tuinaanleg

Na de verbouwing van de woning is de tuin aan de beurt. Een tuin aanleggen is opnieuw een klus waarbij je flink bespaart wanneer je (sommige) werken zelf doet. Je kunt bijvoorbeeld het terras uitgraven of struiken planten.