Veranderen is een keuze
Image default
Energie

Duurzame keuzes maken, zo doe je dat

Duurzame keuzes maken wordt steeds belangrijker. Dat we beter met het milieu om moeten gaan wordt tegenwoordig steeds duidelijker gemaakt. Het is namelijk een feit dat we niet zo door kunnen gaan. Als we zo doorgaan met onze levensstijl, maken de aarde kapot. Het is belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt, want met z’n allen komen we verder dan alleen. Maar hoe draag je je steentje bij? Wat kun jij eraan doen?

Stop met wegwerpproducten

Door wegwerpproducten te gebruiken, produceer je veel afval en afval kan in de natuur terechtkomen. De afvalberg wordt steeds maar groter, omdat er steeds meer mensen op aarde komen en daardoor ook steeds meer afval. Probeer dit zoveel mogelijk te beperken door het gebruik van wegwerpproducten te minderen. Om make-up te verwijderen worden er vaak wegwerpwatjes en/of -doekjes gebruikt, een goed alternatief hiervoor zijn wasbare pads. Stop ze na gebruik in de wasmachine en je kunt ze zo weer gebruiken. Dit geldt ook voor wasbare luiers. Verder zijn er tegenwoordig shampoo bars, zonder verpakking. Je hoeft dus geen plastic shampoofles te kopen, maar je hebt eigenlijk een soort zeepblok waar je je mee kunt wassen. Tegenwoordig zijn er steeds meer alternatieven te vinden. 

Weg met de benzineauto’s

De aarde is aan het opwarmen en dat moet zoveel mogelijk verminderd worden. Een grote oorzaak van de opwarming van de aarde is de CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot komt voornamelijk bij vee en benzineauto’s vandaan. Ook vliegtuigen laten een grote voetafdruk achter. Voor benzineauto’s zijn inmiddels elektrische auto’s als alternatief. Je ziet ze dan ook steeds vaker op de weg. Elektrische auto’s stoten een stuk minder CO2 uit dan benzineauto’s. Bekijk bijvoorbeeld eens de Tesla Model Y, of een andere auto, zoals de Ford Mustang Mach E

Verder is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het feit dat je niet te veel plastic gebruikt, afval produceert en meewerkt aan de grote hoeveelheid CO2-uitstoot. Eet dus niet te veel vlees, reis met de trein of rijd in een elektrische auto.