Veranderen is een keuze
Image default
Sport

Fitnessen in een bijzondere tijd

In maart 2020 was het zo ver. Het Covid-19 virus was in ons land opgedoken en dus diende er preventieve maatregelen te worden genomen om erger te voorkomen. Op de ene van de andere dag veranderde ons hele leven en dat was niet makkelijk. We konden vanaf nu niet meer in het weekend naar de kroeg gaan voor een pilsje of andere alcoholische versnapering. Na het bekendmaken werd alles enkele dagen later gesloten en dus was er niet veel meer mogelijk. Toch hadden veel mensen hoop en dachten zij dat rond de zomer weer meer mocht. Nu , 10 maanden later, zitten we in een soortgelijke situatie en ziet het er nog niet positief uit. Wat kunnen we nu doen?

In beweging blijven is ongelooflijk belangrijk

Je moeder heeft je van kleins af aan al gezegd dat sporten en bewegen enorm belangrijk voor je is. Niet alleen om fysiek fit te blijven, maar ook om mentaal fit te blijven. Nu zitten we in een situatie waarin sporten nauwelijks mogelijk is door alle maatregelen. Fitness centra zijn gelsoten, sportscholen zijn dicht en zelfs de lokale voetbalclubs mogen niet meer oefenen. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven en dit meerdere keren per week te doen. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Thuissporten gaat je helpen

Oefeningen thuis uitvoeren zorgt er niet alleen voor dat je in vorm blijft. Het zorgt er namelijk ook voor dat je kan blijven doorgaan met je dagelijkse fitness activiteiten en hiermee kan afschakelen van stress door school of werk.Vooral dat laatste is enorm belangrijk en kan een heel groot verschil maken. Thuissporten hoeft niet duur te zijn. Het enige wat je nodig hebt is ruimte en oefeningen die je kan uitvoeren. 

Fit in twente na de lockdown

Als de lockdown voorbij is willen waarschijnlijk meer mensen dan voorheen gaan sporten. Het gevolg? Overvolle sportscholen en daardoor is er minder tijd en ruimte voor je oefeningen. In dit geval zou je dus liever willen sporten bij een sportschool die nog niet massaal is. Fit in twente is een voorbeeld van zo’n soort sportschool. Hier zal jij voldoende ruimte hebben voor je oefeningen en zal het nooit te druk worden. Ideaal dus als jij je oude ritme van voor de lockdown wilt herpakken!

https://www.fitintwente.nl/