Veranderen is een keuze
Image default
Aanbiedingen

Geen kosten: gemakkelijke manieren om effectief te zijn

vacatures

Sommige mensen geloven dat de meeste doelen kunnen worden bereikt door wilskracht – het is als een spier en kan worden getraind. Maar het is niet zo. Aan het begin van een nieuw project is de medewerker gemotiveerd en optimistisch, maar hoe lang duurt het? Meestal houden we de opwinding van nieuwe perspectieven twee tot drie dagen vast, en dan beginnen we onze interesse in de taak die voor ons ligt te verliezen. Dit komt door uitputting, krachtverlies.

De populaire theorie van vandaag is dat we de meeste taken met wilskracht kunnen uitvoeren – het is als een spier en kan worden getraind. Maar in elk geval is het mogelijk om slechts drie tot vier uur per dag een echt goed werktempo aan te houden – daarna daalt de productiviteit sterk. Deze stand van zaken is inherent aan de natuur en kan niet worden gewijzigd, maar de werkomgeving kan zo worden geconfigureerd dat wilskracht behouden blijft of helemaal niet wordt gebruikt – dit is de aanpak die bijvoorbeeld is gebaseerd op de populaire Agile-aanpak. We staan ​​klaar om vijf tips te geven waarmee u wilsenergie kunt besparen, het concentratievermogen kunt vergroten en beslissingen kunt nemen.
Versterk goede gewoonten

De hersenen verspillen geen energie aan gewone handelingen. Pas in het begin om hun regelmaat te erkennen en aan het einde om het resultaat te evalueren. Wilskrachtkosten zijn minimaal. Veel succesvolle mensen merken dat ze altijd hetzelfde ontbijt hebben of soortgelijke kleding dragen. Dit zijn gewoontes die de wilskracht behouden voor belangrijkere beslissingen.

Veel gewoonten leveren geweldige resultaten op, profiteren ervan en besparen tijd. Mark Zuckerberg draagt ​​bijvoorbeeld altijd dezelfde grijze T-shirts. Dienovereenkomstig verspilt hij geen tijd met het kiezen van kleding. En gezien het feit dat hij tientallen van dergelijke gewoonten heeft – eentonig voedsel, hetzelfde transport, enz., Is de uiteindelijke tijdwinst aanzienlijk. Dus als u een actie vindt die u helpt tijd en moeite te besparen, probeer deze dan te consolideren. Bijvoorbeeld een snelle blik op het laatste nieuws terwijl u in de lift rijdt of een belangrijke mail leest tijdens uw ochtendkoffie. Probeer deze handeling om te zetten in een gewoonte: herhaal het de komende dagen om het tot automatisme te brengen. Wanneer u een specifieke volgorde van acties gebruikt, wordt een ketting van neuronen gecreëerd. De kans dat het wordt gebruikt bij het herhalen van een handeling (d.w.z. dagelijks een kopje koffie drinken voordat u aan het werk gaat) is bijna 100%. Om zo’n pad te bouwen, moet je een ketting van neuronen gebruiken van enkele tot 90 dagen.
Creëer rituelen

Ritueel is een vorm van gewoonte. Of beter gezegd, het is de gewoonte om bepaalde acties op één manier uit te voeren – het soort gedrag dat iemand steevast volgt. Een bepaalde indicator die ons brein in staat stelt te begrijpen dat er nu een bekende reeks acties zal plaatsvinden die al onder de knie zijn en geen wilskracht nodig heeft. Het eenvoudigste voorbeeld: het ritueel van aan de slag gaan met een kopje koffie. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt door Peter Jones, een Britse miljardair die elke ochtend zijn werkdag begint met een kopje cappuccino. En gaat onmiddellijk verder met het controleren van de verkoopcijfers: hier is het principe van het ritueel in actie – de input-trigger, daarachter is de hoofdtaak. Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter, begint de dag met meditatie en een run. Dit zijn ook allemaal rituelen die een stap naar een nieuwe dag zetten.

Ga op stream als je kunt

Een andere benadering die geen wilskracht vereist, is stroom. We voelen deze toestand wanneer we iets interessants lezen, of in een taak storten en niets opmerken. In deze toestand wordt geen wilskracht gebruikt. We kunnen deze toestand ontwikkelen door ons eigen uithoudingsvermogen en geduld te oefenen. Dat wil zeggen, hoe lang we ons fysiek op de taak kunnen concentreren en hoe lang u kunt werken nadat de taak u moe is geworden. In dit geval zullen we uithoudingsvermogen en geduld gebruiken, maar we zullen geen gebruik maken van wilskracht. Veel geweldige mensen zijn erin geslaagd om de stroomtoestand binnen te gaan. Bill Gates concentreert zich bijvoorbeeld altijd volledig op één taak en het is lang niet de eerste keer dat hij hoort dat iemand hem aanspreekt. Om in de staat van flow te komen, moet je geduld oefenen – dat wil zeggen, hoe lang je je op één taak kunt concentreren zonder afgeleid te worden. Verwijder alle afleiding, zet je koptelefoon op en zet de muziek aan voordat je aan het werk gaat. Probeer dan te beginnen met het leukste en grappigste deel van de uitdaging – hoe leuker je wordt, hoe groter je kansen om in een stroomtoestand te komen. En kies voor jezelf een ritueel waarmee je aan het werk gaat – het zal je helpen dezelfde reeks acties te starten, de stroom binnen te gaan.
Laat opgehoopte stress los

Stress put je wilskracht uit. Als je angstig bent en niet zeker weet wat er gaat gebeuren, geeft je lichaam adrenaline en het hormoon cortisol af. Deze toestand onderdrukt het immuunsysteem en schaadt het geheugen en de cognitieve functie. Als gevolg van biochemische reacties berooft stress ons van concentratie. Het is een vicieuze cirkel: stress verlaagt de prestaties, wat leidt tot fouten en meer stress.

U kunt ermee omgaan, hiervoor moet u overtollige acties uitsluiten, de duur van de taak vooraf inschatten en feedback krijgen. Dit is hoe Agile werkt – het vermindert de ernst van stressvolle situaties met korte runs om een ​​minimaal werkend product te krijgen met snelle feedback. Met andere woorden, als er iets misgaat, komt het team er snel achter en kan het opnieuw doen zonder in het onbekende te lijden. Een andere manier om met stress om te gaan, is het plannen van een vakantie. Twitter-oprichter Evan Williams gaat bijvoorbeeld tijdens de lunch een uurtje naar de sportschool. Een soortgelijke pauze, maar dan voor een klassieke lunch, werd genomen door Winston Churchill. Tegelijkertijd is het, om te ontspannen en een beetje uit te rusten, helemaal niet nodig om een ​​lange pauze te nemen: zelfs vijftien minuten “stilte” – een periode waarin je kunt ontsnappen aan het werkproces en kunt mediteren, gewoon geven je brein rust zal genoeg zijn. Deze rust kan worden verkregen zonder het kantoor te verlaten, bijvoorbeeld met behulp van dezelfde favoriete muziek of een bijzonder lange pauze voor een rookpauze.

https://vacatures.today/cat/Logistics6.html

 

https://www.vindazo.be