Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

Geen sulfaten in je shampoo

Shampoo bars bevatten minder ingrediënten dan gewone shampoos, hoewel de meeste mensen dat niet beseffen. Ze zijn vrij van sulfaten en parabenen. Dit zijn chemicaliën die bijvoorbeeld vaak worden gebruikt in conventionele shampoos. Sulfaten zijn een soort oppervlakteactieve stof die helpen bellen te creëren wanneer je je haar inzeept met shampoo. Ze zorgen er ook voor dat je haar gladder en zachter aanvoelt nadat je het hebt uitgespoeld. Wat niet zo geweldig is aan sulfaten, is het feit dat ze schadelijk kunnen zijn voor je huid of zelfs kanker kunnen veroorzaken als ze na verloop van tijd in je bloedbaan worden opgenomen. Parabenen zijn conserveermiddelen die in cosmetica worden gebruikt en die bij sommige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken. Parabenen werken als hormoonontregelaars bij zowel mannen als vrouwen (ze interfereren met hormonen). Kunstmatige kleurstoffen zoals FD&C Blue No 1-kleurstof kunnen hyperactiviteit of andere gedragsproblemen veroorzaken bij kinderen die te veel tegelijk consumeren (of zelfs gedurende lange perioden). Je kunt genieten van gezondere resultaten terwijl je toch dezelfde voordelen behaalt als bij traditionele shampoos. Je moet proberen de voordelen van een natuurlijke shampoo bar te zien voor je voordeel en gezondheid.

Minder hard voor je huid en hoofdhuid

Shampoos die sulfaten en parabenen bevatten, zijn enkele van de ingrediënten die uitdroging en irritatie van je hoofdhuid kunnen veroorzaken. Daarnaast zit er kunstmatige kleurstof in. Hetzelfde geldt voor siliconen (hydrofoob) en minerale olie. Hier zit ook propyleenglycol in. Sulfaten verwijderen vuil uit het haar door het van de hoofdhuid te verwijderen, waardoor ook natuurlijke oliën worden verwijderd. Siliconen coaten de haarschachten zodat ze geen vocht uit water of conditioner opnemen.

Het kan worden gebruikt als een shampoo

Je kunt het gebruiken als shampoo en body wash. Je zult het ook als scheerzeep moeten gebruiken als je eenmaal een shampoobar hebt. Het is een geweldige aanvulling op je reistas omdat het veel lichter is dan andere soorten shampoo en tijdens vliegreizen niet in je bagage lekt, zoals vloeibare shampoos dat kunnen. Het is ook perfect om te scheren, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat je water op jezelf morst terwijl je probeert in te schuimen met je handen of gezichtsborstel. Wrijf de staaf gewoon over je huid. De olie van de kokosolie helpt bij het creëren van een rijk schuim dat ervoor zorgt dat al het haar wordt verwijderd uit de haarzakjes onder het huidoppervlak. Je kunt deze reep desgewenst zelfs als exfoliant gebruiken (vervang gewoon amandel- of olijfolie voor wat vloeibare castillezeep). Je kunt terecht op webshops zoals shampoobars.nl om een shampoo te vinden die bij jouw huid past.