Veranderen is een keuze
Image default
Bedrijven

Heb je de laatste tijd moeite met het verstaan van je vrienden? Doe dan snel een gratis hoortest

Moet jij je vrienden vier keer vragen wat ze gezegd hebben? Lijkt het soms wel alsof je hele delen van gesprekken en conversaties gemist hebt. Of raken jouw naasten geïrriteerd, omdat je niet zou luisteren en loopt dit uit op ruzies? Dan is het misschien toch verstandig eens jouw gehoor te laten checken. Doe bijvoorbeeld een keer een Gratis hoortest. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat de enige weg een gehoorapparaat aanschaffen is, maar wie weet biedt dit jou een mooie uitkomst. Wacht dus niet te lang en ga actief op zoek naar een passende oplossing voor jouw klachten. Zijn dit nou vraagstukken waar jij mee zit? Maak je dan allereerst geen zorgen. Dat zal de klachten alleen maar verergeren, maar ik heb wel een aantal tips, hoe je verder kan gaan. Ben je hier geïnteresseerd in lees dan vooral dit stuk verder. 

Hoe pak je dit aan?

Maar hoe pak je dit nou aan? Nou uiteraard door eerst die gratis hoortest eens aan te vragen. Dit kan bij veel bekende opticiens. Twijfel je nou enorm of dit wel echt aan je gehoor ligt of aan iets heel anders? Dan adviseer ik je om eens een afspraak te maken met jouw huisarts. Deze huisarts kent jouw verleden erg goed, maar kan jouw bovenal verder helpen met jouw keuze en met jouw volgende stap. Deze mensen kunnen jouw ongetwijfeld verder helpen en wellicht adviseren zij jou ook om eens een Gratis hoortest te doen. Onthoud vooral dat dit niet erg is. Een gehoorapparaat kopen werkt voor heel veel mensen als iets afschrikkends, maar eigenlijk iets dit niet nodig. Bij veel mensen wordt het gehoor op eerdere leeftijd minder en dat is dus niets om je voor te schamen. Maak dus als je een beetje twijfelt zo snel mogelijk die afspraak en doe die hoortest!

Een paar adviezen

Tot slot in deze alinea nog een paar adviezen, als het gaat om een goed gehoorapparaat aanschaffen. Allereerst is een hoortest doen een belangrijke stap om te zetten richting een passend gehoorapparaat. Maar wees wel kritisch, want er zijn hier en daar wel opticiens die misbruik maken van deze gehoortest en deze enkel zien als mogelijk om meer geld te verdienen. Ik adviseer je daarom om bij meerdere opticiens gehoortesten te laten doen. Zo kun je de uitkomsten goed vergelijken en weet je zeker dat je niet je geld verspilt aan een onnodig gehoorapparaat. Verder raad ik je aan om je huisarts op de hoogte van de vorderingen en worden je klachten nou helemaal niet minder dan wijst dat misschien op een naastliggende oorzaak. Jouw huisarts kan jou helpen om deze andere oorzaak te ontdekken en hopelijk te verwijderen. Zo kun je beetje bij beetje afkomen van jouw slechte gehoor of in ieder geval erachter komen waar het slechte gehoor vandaan komt.