Veranderen is een keuze
Image default
Bloemen

Rode roos is de bloem van de liefde en romantiek

Met rozen kun je een groot romantisch gebaar naar iemand maken, of je koopt ze zelf omdat je ze mooi op je tafel staan. Wat de reden voor de romantiek is maakt eigenlijk niet uit, of je nu verliefd, verloofd, getrouwd bent of in een relatiedip zit. Romantiek is overal en een rode roospast daar altijd bij, daarom hieronder een aantal tips. 

Pak groot uit met de rode roos

Als je de liefde wil betuigen aan iemand of een romantisch gebaar wil maken dan kun je daar de rode roos voor gebruiken. Maar hoe groot is jouw liefde en hoe groot pak je uit? Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld het aantal rozen gelijk te stellen aan het aantal jaren, maanden of weken dat de romantiek er is of dat je samen bent. Een witte roos in het midden staat voor de gedachte dat je wilt dat de liefde nog lange tijd zal voortduren. Zo kun je bijvoorbeeld 50 rode rozen geven, maar je kunt zelfs boeketten bestellen tot wel 500 rode rozen waarbij je een groots gebaar maakt naar degene aan wie je ze geeft. 

Nog grootser is als je champagne toevoegt, zoals een fles Moët & Chandon of een Champagne Impérial Rosé in een geschenkverpakking. Zo maak je het feestje en de betekenis van de romantiek compleet. 

Gebruik rozenblaadjes op bed of op een mooie locatie

Als je jouw liefde wil betuigen dan kun je op locatie of op het bed ook rozenblaadjes gebruiken. Een spoor naar de kamer toe, het bed vol met rozenblaadjes, een bad gevuld met roze water en rozenblaadjes maken een prachtig gebaar van romantiek. 

Gebruik andere kleuren dan de rode roos

De rode roos staat voor liefde, passie en romantiek, maar je kunt ook andere kleuren combineren om de romantiek aan te duiden. Groene rozen staan voor frisheid en verbazing, terwijl oranje rozen gebruikt worden voor warmte en vreugde, maar blauwe rozen kun je juist gebruiken voor mysterie. Je kunt zo een gecombineerd boeket met rode rozen laten maken en je romantiek betuigen op een moderne unieke manier. 

Kies voor een flowerbox

Steeds populairder worden de flower boxes, waarbij je rozen voor lange tijd houdbaar kan houden. Er zijn mogelijkheden om ronde, vierkante en hoekige boxen te kiezen die gevuld worden met rozen. Er zijn boxen die minstens twee weken houdbaar zijn, maar ook boxen die langer houdbaar zijn en minstens een jaar mooi kunnen blijven. Het is een persoonlijk en romantisch cadeau, waarbij je lang kunt genieten van de rozen en ze niet binnen twee weken verwelken en weggegooid hoeven te worden. 

De rode roos is een uitermate geschikte keuze voor jouw romantische gebaren naar geliefden en dierbaren. Je kunt ze op verschillende manieren toepassen en combineren met andere kleuren om een modern tintje te geven aan de oude betekenis van de bloem. Ook het aantal rode rozen kan een symboliek mee geven aan je betekenis en maak het af met een persoonlijke boodschap of kaartje.