Veranderen is een keuze
Image default
Zorg

Vind goede hulp voor kinderen met leerproblemen

Bent u op zoek naar hulp voor kinderen met leerproblemen? Heeft uw kind last van bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie en weet u niet goed hoe u hem of haar kunt helpen? Dan kunt u terecht in de zorgcentra van Trivers. In deze zorgcentra werken medewerkers die zich specialiseren in zorg voor kinderen en jeugd. Er zijn verschillende specialisten, zoals een specialist in dyslexie en een specialist in dyscalculie. Deze specialisten werken samen met de kinderen om ze te ondersteunen in de ontwikkeling.

Kost het veel moeite om bij te blijven op school?

Kinderen met leerproblemen hebben het vaak moeilijk op school. Doordat ze bijvoorbeeld moeilijk lezen of spellen, is het schoolwerk voor al snel lastiger dan voor klasgenoten. Dit ligt niet aan intelligentie, maar aan leerproblemen. De school heeft vaak niet de capaciteit om kinderen hierbij te ondersteunen, maar specialisten in zorgcentra doen dit wel. Doordat uw kind naar een zorgcentrum gaat, kan hij of zij een behandeling krijgen waarmee het volgen van lessen en het maken van huiswerk makkelijker wordt. Met de juiste steun voelt uw kind dat hij of zij er niet alleen voor staat. De specialisten van Trivers gebruiken een persoonlijke benadering om ervoor te zorgen dat uw kind optimaal geholpen wordt.

Hoe pakken de specialisten dit aan?

Om uw kind persoonlijk te helpen, beginnen de specialisten met een zorgvuldige screening. Zo worden de problemen van uw kind in beeld gebracht. De specialisten van Trivers weten dat elk kind anders is en dat leerproblemen in verschillende mate voorkomen. Door uw kind te screenen, komen ze erachter wat uw kind nodig heeft. Na deze screening kan het behandeltraject beginnen. Tijdens dit traject wordt uw kind ondersteund bij zijn of haar problemen. Dit is immers wat kinderen met leerproblemen vooral nodig hebben: steun. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met een van de vestigingen om informatie op te vragen of plan een oriëntatiegesprek in.

https://trivers.nl/

Gerelateerde artikelen

Vind een fijne verloskundige in Nijmegen

Bekijk op tijd alle mogelijkheden voor uw toiletstoel

Orthopedische schoenen voor kinderen – STOP uw kind zijn voetpijn!