Veranderen is een keuze
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je precies weten over vloercoatings?

Er bestaan vandaag de dag op de markt menig aantal verschillende manieren om een strakke, naadloze vloer te realiseren. Eén van de mogelijkheden die er bestaan zijn de zogenaamde vloercoatings. Het gaat hierbij niet om een volledig nieuwe vloer die wordt gerealiseerd. In plaats daarvan wordt er eigenlijk gewoon een nieuwe afwerkingslaag op een bestaande vloer geplaatst. Voor heel wat mensen geldt dat ze voor de realisatie van een naadloze vloer automatisch kijken in de richting van een gietvloer. Ondanks het feit dat ook dit werkelijk uitstekende vloeren zijn kan in bepaalde gevallen de keuze voor een vloercoating heel wat interessanter zijn. Wil jij daar nu ook graag meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen absoluut zeker interessant.

Voordeliger te realiseren in vergelijking met een gietvloer

Hoe je het ook draait of keert, wanneer je bezig bent met bouwen of verbouwen spreekt het voor zich dat je altijd goed de kosten in het oog zal willen houden. Dat geldt zeker ook voor de kosten die zijn verbonden aan het realiseren van de vloer in je huis. De keuze voor vloercoatings zorgt ervoor dat je in vergelijking met andere (naadloze) vloeren kan rekenen op een allesbehalve onbelangrijk prijsverschil. Voor heel wat mensen die dus nog maar een beperkt(er) budget voor handen hebben voor het realiseren van hun vloer geldt dat de keuze voor een vloercoating wellicht heel wat interessanter zal zijn dan de keuze voor bijvoorbeeld een PU gietvloer. Dat althans vooral vanuit financieel oogpunt uiteraard.

De overlast blijft beperkt door een snelle plaatsing

Er zijn ontzettend veel verschillende interessante voordelen die we kunnen aanhalen met betrekking tot het gebruik van een gietvloer in een woning. Dit gezegd hebbende kan er in de praktijk toch vaak worden vastgesteld dat de populariteit van vloercoatings door de jaren heen alleen maar sterk is toegenomen. Dat is het gevolg van het feit dat er ook hier bepaalde exclusieve voordelen aan verbonden zijn. Hoe interessant een gietvloer bijvoorbeeld ook mag zijn, het is en blijft een volledig nieuwe vloer. Dit betekent dat ze heel wat meer tijd nodig kan hebben dan vloercoatings om gerealiseerd te kunnen worden. Voor deze laatste geldt dat ze op 2 dagen kan worden geplaatst.

Je kan genieten van alle voordelen van een naadloze vloer

Het gebruik van één van de verschillende soorten vloercoatings op de markt mag dan niet helemaal hetzelfde zijn zoals bijvoorbeeld het realiseren van een volledig nieuwe gietvloer, toch moet het gezegd dat je op die manier nog steeds kan rekenen op de voordelen die verbonden zijn aan een naadloze vloer. Dit betekent concreet dat je kan denken aan onder meer deze voordelen:

  • Je kan je geen pijn doen tijdens het stappen aan de voegen of groeven;
  • Het wordt op een zeer eenvoudige manier mogelijk gemaakt om de vloer schoon te maken;
  • Ze komt in menig aantal verschillende interieurs echt prima tot haar recht;

Ondanks het feit dat vloercoatings dus gewoon een afwerkingslaag zijn moet het gezegd dat er werkelijk ontzettend veel interessante voordelen aan verbonden zijn. Het merendeel van de mensen die er door de jaren heen voor hebben gekozen om zo’n coating aan te laten brengen zijn daar dan ook absoluut meer dan tevreden over. Zoveel is alvast een zekerheid.