Wil je Handige balenpers karton?

Misschien ziet u ze wel in de polder liggen nadat er gemaaid is: de balen stro. Dat boeren dit makkelijker vervoeren vinden is natuurlijk niet zo vreemd. Door het te persen zit er geen lucht tussen waardoor het minder ruimte in neemt. Dit idee geldt natuurlijk niet alleen voor gemaaid gras, maar de massa van al het overige materiaal kan op deze manier verkleind worden. In supermarkten bijvoorbeeld is de balenpers karton populair. Hier worden alle dozen in de balenpers karton gegooid door de vakkenvullers en de balen vervolgens gestapeld en opgehaald. Doordat de balen vaak in vierkante of rechthoekige vorm worden geperst is het makkelijk te stapelen. Natuurlijk zijn supermarkten niet de enige bedrijven met veel dozen. Er zijn ook fabrieken, leveranciers en andere bedrijven die veel producten binnen krijgen in dozen.

Soorten karton

Het spreekt voor zich dat niet alle houten in de balenpers karton kunnen. Dit hangt deels af van de machine die u bezit. Sommige machines kunnen hardere karton soorten wel verwerken, anderen zijn hier iets minder sterk in. Dit is iets waar u rekening mee moet houden bij de aankoop. Verder worden alle kartonsoorten samen opgehaald bij oud papier dus hoeft u niet te scheiden. Sommige machines kunnen ook papier verwerken.

Soorten balenpers karton

Natuurlijk verwerkt niet ieder bedrijf evenveel karton, ook niet ieder bedrijf heeft de ruimte voor een ontzetten grote balenpers karton. Om deze redenen zijn de balenpers karton te verkrijgen in verschillende groottes. U moet een machines vinden die past bij uw bedrijf, waarbij deze voldoet aan alle eisen. Het is een toevoeging aan uw bedrijf, maar u moet er wel het geld voor hebben. U moet op deze net als op alle andere machines afschrijven. Hoe erg de waarde daalt hangt deels af van hoe intensief u de machine gebruikt.Over de auteur