Zonder terugval afvallen met yoga

Als je blijvend wilt afvallen moet je dit met yoga

Het is moeilijker om af te vallen dan je denkt. Het is nog moeilijker om blijvend aan afvallen te doen. Omdat je met yoga blijvend kunt afvallen is afvallen met yoga ook veel moeilijker dan afvallen met ander methodes. Dit komt omdat je met yoga de emoties gaat voelen die je met het teveel eten hebt geprobeerd te onderdrukken.  De yoga leert je hoe je deze emoties kunt voelen en kunt overwinnen, zodat er een veel kleindere kans is dat je terugvalt.

Eten is een echte verlaving. Veel mensen slagen niet in het afvallen, omdat ze dit niet onderkennen. Eten wel degelijk een verslaving, omdat het net als andere verslavingen probeert om vervelende gevoelens te onderdrukken. Het is zelfs nog erger met eten, omdat je eten kunt combineren met bijna alle activiteiten. Hierdoor worden dingen als tv kijken en met vrienden zijn ook al een manier om van je gevoelens weg te rennen.

Begin eerst met yoga en daarna met afvallen

Bij zowel afvallen als yoga komen er emoties omhoog die je eerder hebt gepoogt te onderdrukken. Daarom kun je het beste eerst met yoga beginnen zodat je alvast een beetje kunt wennen aan de heftigheid van de emoties die omhoog kunnen komen. Yoga is een goed manier om eerst rustig te leren om emoties fysiek te voelen zonder ze te onderdrukken.

De yoga oefeningen die je in onderstaande link vindt zijn ideaal om te beginnen met yoga:

yoga oefeningen voor beginners

Misschien is het belangrijkste nog wel om te leren om je aandacht bij de lichamelijke gewaarwording van de emoties te houden en niet bij de gedachtes er over. Meer hierover vind je in onderstaande link:

oefeningen voor heftige emoties

 Wil je meer weten over afvallen met yoga, klik dan op deze link:

Afvallen met yoga

Als je liever alleen aan mindfulness doet, zonder bewegen, doe dan deze oefening:

bodyscan

http://www.yogainhetnu.nl
label, ,

Over de auteur