Veranderen is een keuze
Image default
Aanbiedingen

Begraafplaats Zorgvlied: gratis winterse rondleiding

In de stad van rijke geschiedenis en kunst, Amsterdam, schittert een bijzondere plek: de begraafplaats Zorgvlied. Dit historische rustoord dient niet alleen als laatste rustplaats voor vele invloedrijke personen, maar vertelt ook het boeiende verhaal van negentiende-eeuwse funeraire symboliek. En wat zou een betere manier zijn om deze schatkist aan geschiedenis te verkennen dan tijdens een rondleiding?

Binnenkort staan er vier unieke rondleidingen op de planning, begeleid door ervaren gidsen. Gezien het beperkte aantal plekken, is het raadzaam snel aan te melden als u een diepgaande kennismaking met deze prachtige begraafplaats wilt ervaren. Hier zijn de details voor de komende winterrondleidingen:

Data en Tijden:

– *Zondag 14 januari:*
– 11:00-13:00 uur (door Annelies Zwijns)
– 13:00-15:00 uur (door Marcel Bergen)

– *Zondag 28 januari:*
– 11:00-13:00 uur (door Annelies Zwijns)
– 13:00-15:00 uur (door Frank Driesen)

Wat te Verwachten:

Tijdens deze twee uur durende rondleidingen maakt u kennis met de dertien rijksmonumenten doordrenkt met funeraire symboliek uit de negentiende eeuw. Ontdek de diepere betekenissen achter deze symbolen en krijg inzicht in hoe de samenleving destijds de dood benaderde. Maar dat is niet alles. De rondleidingen werpen ook een blik op de graven van beroemde persoonlijkheden, indrukwekkende monumentale bomen en de evolutie van Zorgvlied tot een moderne begraafplaats.

Zorgvlied herbergt meerdere opmerkelijke grafmonumenten en grafkunst gedenktekens. Elk monument vertelt een uniek verhaal en voegt een extra laag van betekenis toe. Deze begraafplaats staat bekend om haar verzameling unieke gedenktekens uit diverse tijdsperioden. Moderne grafkunst en historische grafmonumenten vormen een intrigerende mix op deze historische locatie.

Met slechts 15 beschikbare plekken per rondleiding, belooft dit een intieme en leerrijke ervaring te worden. Grijp deze kans om een exclusieve blik te werpen op de rijke geschiedenis en culturele betekenis van Zorgvlied.

Aanmelden:

Wilt u deelnemen aan deze boeiende winterrondleidingen? Meld u snel aan door een e-mail te sturen naar rondleidingzorgvlied@ziggo.nl. Vergeet niet de volgende gegevens te vermelden:

– Jouw naam
– Het aantal personen dat deelneemt aan de rondleiding

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbericht, waarmee u verzekerd bent van uw plek.

Praktische Informatie:

– *Waar:* Amsteldijk 273, Amsterdam (eerste poort).
– *Verzamelpunt:* Het terras achter de witte kantoorvilla.

Deelname: Gratis

Zorgvlied is meer dan enkel graf en grafsteen; het is een plek vol verhalen en symboliek. Mis deze unieke kans niet om ondergedompeld te worden in de geschiedenis van Zorgvlied tijdens de betoverende winterrondleidingen. Reserveer vandaag nog uw plek en laat u leiden door de rijke erfenis van deze bijzondere begraafplaats.

https://www.memorabel.nl