Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

De behoefte om iemand te zijn brengt veel stress met zich mee

De hedendaagse maatschappij zorgt ervoor dat wij ons als mensen steeds opgejaagder gaan voelen. Technologie heeft het mogelijk gemaakt dat we 24/7 bereikbaar zijn via onze smartphones. Social media dwingt ons bijna om aan anderen te laten zien wat voor ’n geweldig leven we wel niet hebben. Op het werk wordt de werkdruk steeds groter en hoewel er veel mensen sneuvelen, lijken de bazen en managers steeds strenger en veeleisender te worden. De verwachtingen van mens tot mens zijn irreëel te noemen. In deze blog lees je alles over hoe je stress kunt krijgen op het moment dat je graag iemand wil zijn, die je niet per se bent.

Wat betekent zingeving voor jou?

Tegenwoordig hebben steeds meer werknemers het gevoel alsof zij nooit iets goed kunnen doen in de ogen van de leidinggevenden en directeuren die boven hen staan. De ene keer was je te langzaam, de andere keer heb jij de taak afgeraffeld. Wanneer je momenten van ontspanning voor jezelf inplant als je thuiskomt, heb je de angst dat mensen je saai vinden. Dat je niet nuttig bezig bent en je dus ook niet door anderen geaccepteerd zal worden. Persoonlijke zingeving is opeens de zingeving van anderen geworden. Hoe kan het dat je opeens doet wat anderen van je willen en verwachten? Probeer te leren om los te laten wat anderen van je denken en leef je leven zoals je dat zelf graag wil. Wanneer je te lang en te veel stress ervaart, is de kans om een burn-out op te lopen veel te groot.

Hoe zet jij de eerste stappen richting herstel na een burn-out?

Heb je een burn-out en wil je graag starten met de behandeling? Dan is het in ieder geval fijn om te weten waar je terecht kunt. Vaak kan de huisarts of de bedrijfsarts je uitleggen hoe je de behandeling van je burn-out kunt starten. Professionele begeleiding is succesvol gebleken en zorgt ervoor dat je er niet in je eentje doorheen hoeft te gaan. Een psycholoog of burn-out coach kan veel voor je betekenen. Een burn-out coach is volledig gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een burn-out. Woon je in Utrecht en omgeving en ben jij op zoek naar een burn-out coach die bij je past? Neem dan contact op met één van de burn-out coaches in Utrecht

 

https://www.liberi.nl