Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Het laten uitvoeren van een borstvergroting

De borstvergroting is al sinds het ontstaan ervan een populaire ingreep geweest. Het wordt gedaan bij vrouwen die onzeker zijn over het formaat van hun borsten. Het vergroten of corrigeren van de borsten wordt echter ook vaak uitgevoerd bij vrouwen die een fysieke afwijking hebben door een ongeluk, een ziekte of aangeboren afwijking.

In Nederlands bestaat een leeftijdsgrens van ten minste 18 jaar op borstvergroten. De borsten zijn dan uitgegroeid en dat maakt de ingreep an sich ook succesvoller. Er kan eventueel een borstvergroting worden uitgevoerd bij jongere vrouwen, maar er moet dan wel sprake zijn van een medische indicatie en de ouders of voogden van deze vrouwen moeten ook hun toestemming geven voor de ingreep.

Er zijn verschillende methoden waarop een borstvergroting kan worden uitgevoerd. Het meest gebruikte materiaal is siliconen. Hiervoor wordt vaak gekozen omdat dit materiaal natuurlijk aanvoelt en het meeste lijkt op het eigenlijke weefsel van de vrouwelijke borst. Een andere mogelijkheid die nog een stuk nieuwer is, is het gebruik van een implantaat dat wordt gevuld met fysiologisch zout. Dit materiaal heeft als groot voordeel dat wanneer de implantaten mochten gaan lukken, dit geen schadelijk materiaal is voor het lichaam zoals siliconen dat wel zijn. Deze implantaten voelen wel iets minder natuurlijk aan, maar dat is dus een afweging die elke vrouw voor zichzelf zal moeten maken.

De ingreep wordt altijd onder volledige narcose uitgevoerd en neemt ongeveer een tot twee uur in beslag, afhankelijk van de gecompliceerdheid van de ingreep. Na de ingreep mag je meestal na een paar uur alweer naar huis, onder voorwaarde dat iemand je met de auto naar huis kan brengen. Hierna mag je ook 24 tot 48 uur niet douchen, omdat zeep en water schadelijk zijn voor de wonden die nog moeten genezen na de ingreep van de borstvergroting.

http://www.faceland.nl