Veranderen is een keuze
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips kom jij je studietijd makkelijker door!

Ben jij net begonnen met een nieuwe studie of zit je er midden in en gaat het je toch wat minder makkelijk af dan je gehoopt had? Je bent zeker niet de enige! Want net als jij zijn er duizenden andere studenten die last hebben van bijvoorbeeld uitstelgedrag, motivatieproblemen of faalangst. Maar geen zorgen, we got you! In deze blog bespreken we namelijk een aantal tips om je studietijd net wat makkelijker te maken!

 

Aantekeningen maken tijdens colleges

Het klinkt misschien een beetje vanzelfsprekend, maar toch zijn er veel studenten die dit nog niet doen. Wij raden je echt aan om tijdens de colleges aantekeningen te maken. Dat hoeft niet te betekenen dat je moet proberen om alles wat de docent zegt op te schrijven, want dat resulteert er waarschijnlijk in dat je lang niet alle informatie opslaat. Probeer bijvoorbeeld een mindmap te maken en schrijf daarbij belangrijke steekwoorden op. Een andere tip is om de Powerpoint van de les vooraf vast te downloaden en daarbij de aantekeningen te maken, mits je docent de Powerpoint natuurlijk voor de les online zet. 

 

Maak gebruik van een agenda

Een van de belangrijkste aspecten bij elke studie is misschien wel plannen. De belangrijkste tip van allemaal is dan ook: gebruik een agenda! Of dat nou een papieren agenda of een digitale agenda is, het werkt allemaal. Het is in het begin even wennen om alles in je agenda te zetten, maar je zult er heel veel profijt van hebben. Schrijf je colleges erin, sport en sociale activiteiten en natuurlijk je deadlines. Je zult merken dat het rust geeft in je hoofd als je overzicht hebt en je weet wanneer je voor bepaalde opdrachten of toetsen moet beginnen. 

 

Studeer samen

Voor veel mensen werkt het goed om met iemand af te spreken en samen te studeren. Je motiveert elkaar om te studeren, je houdt elkaar scherp en kunt elkaar helpen. Daarnaast is het in de pauzes gezelliger en kun je je hoofd echt even van de studie afhalen.

 

Zoek hulp als je er niet uitkomt

Soms lijkt er een taboe overheen te hangen, maar er zijn meer mensen die struggelen met hun studie dan je denkt. Online worden er verschillende trainingen aangeboden die je kunt volgen om vooruitgang te boeken bij je studie. Ook kun je de hulp inschakelen van een studiecoach, deze helpt jou dan met hetgeen waar jij moeite mee hebt. Of dat nou planning of concentratie is. 

 

https://www.topscriptie.nl/