Veranderen is een keuze
Image default
Zakelijk

Crisismanagement cursus: een goed idee

In tijden van rust denkt men nooit aan de crisis. Het is jammer genoeg een wijsheid die ook op heel wat bedrijven slaat. Denkt u er maar eens over na. Hoe goed is uw bedrijf of organisatie eigenlijk echt voorbereid op een mogelijke crisissituatie? Zijn er protocollen die in werking treden om de bedrijfscontinuïteit te garanderen? Is er een duidelijke hiërarchie van wie in een dergelijke situatie het bevel neemt? Weet iedereen wat te doen? Het antwoord op al deze vragen is in de meeste gevallen negatief. Gelukkig kan een cursus crisismanagement dit oplossen.

Wat is een crisis?

Een crisis is een term die heel erg subjectief aanvoelt. Voor de ene is vast komen te zitten in de lift een crisis, voor de andere begint het pas bij een terroristische aanslag. Als er in crisismanagement over een crisis wordt gesproken dan gaat het echter niet om een kleine gebeurtenis. Het gaat om eender welke dreiging op grote schaal die de continuïteit van het bedrijf dreigt te verstoren. Crisismanagement is dan de kunst om een dergelijke crisis vanuit de organisatie het hoofd te bieden en te beheersen.

Crisismanagement cursus: wat houdt het in?

Een crisismanagement cursus is een training of een workshop waarbij bepaalde werknemers uit jouw organisatie klaargestoomd worden om correct te reageren op een crisis. Concreet zal er in een dergelijke cursus getracht worden de verantwoordelijkheden en taken in kaart te brengen, zal de correcte reactie op diverse situaties getoond worden als zal een crisismanagement team worden samengesteld. Even belangrijk als het samenstellen van het team is de communicatielijnen uittekenen. Als er tijdens de crisis nog moet worden beslist over de te volgen communicatiestrategie verliest u gigantisch veel tijd.

Wat is goed crisismanagement?

Goed crisismanagement is dat management dat een duidelijke boodschap en een duidelijke eenheid naar buiten draagt. Het is dat management waarbij het crisismanagementteam vlot samenwerkt met de BHV’ers en daarbij ook de imagoschade aan uw bedrijf tot een minimum beperkt. Bedrijven die vlot reageren op een crisis zijn bedrijven die extra vertrouwen krijgen van de consument. Een crisismanagement cursus kan daar sterk bij helpen.