Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

De informatie van een ooglidcorrectie op een rij

Weet jij al wat je kunt verwachten van een ooglidcorrectie? Als dit nog niet het geval is, is het aan te raden om er toch eens naar te gaan kijken. Deze correctie kan namelijk veel voordelen voor jou geven. Hoe beter je voorbereid bent op de ingreep, hoe beter de resultaten gaan zijn op basis van jouw verwachtingen. Daarbij zijn er veel professionals die de correctie bij jou uit kunnen voeren. Een kliniek die niet over het hoofd gezien mag worden, is ABC Clinic. Maar wat moet je eigenlijk weten over deze correctie? 

De ooglidcorrectie is voor iedereen anders 

Een ooglidcorrectie is een ingreep waarbij overtollig huid bij de ogen wordt weggehaald. Dit kan zowel in het bovenooglid als onderooglid worden gedaan. De ingreep wordt altijd door een plastisch chirurg uitgevoerd, zodat de juiste handelingen worden doorlopen. Deze chirurg kan ook altijd een inschatting geven van het resultaat dat jij ermee gaat behalen. Het behandelplan zal namelijk voor iedereen anders zijn en ook niet iedereen zal er hetzelfde uit komen te zien. Na de ingreep zie je binnen een korte tijd niet meer dat er een kleine operatie uitgevoerd is in jouw gezicht. 

Een behandelplan opstellen voor jouw ingreep 

Bij een ooglidcorrectie moeten er altijd reële verwachtingen worden geschept. Het eindresultaat hangt namelijk af van een groot aantal factoren. Daarom zal er in eerste instantie een kennismakingsgesprek plaats moeten vinden, zodat gekeken kan worden wat de mogelijkheden is en welke behandeling het beste gaat passen. Hierin worden ook de eventuele risico’s en complicaties besproken en zal de chirurg duidelijk maken wat het verwachte resultaat gaat zijn. Jouw wensen kunnen hierin ook naar voren komen, zodat gekeken kan worden wat er haalbaar is. Uiteindelijk wordt het behandelplan opgesteld en kan de ingreep beginnen. 

De ingreep en de nazorg 

Bij de ooglidcorrectie wordt in de meeste gevallen alleen overtollig huid weggehaald. In sommige gevallen moet ook overtollig vetweefsel weggehaald worden om het beste resultaat te halen. De ingreep wordt altijd gedaan in de plooi van het ooglid, waardoor er niets meer zichtbaar van is nadat alles genezen is. In het begin zal je het wel gaan zien, doordat de ogen wat dikker zijn en het gevoelig aanvoelt. Met de juiste nazorg zullen er echter geen complicaties optreden. Ook dit zal daarom allemaal meegenomen worden in jouw behandelplan, zodat er rekening mee gehouden kan worden.  

De voordelen gaan behalen 

Uiteindelijk zal de ooglidcorrectie jou veel voordelen kunnen geven. Zo zul je na de genezing een frissere en jongere uitstraling krijgen. Bij de veroudering van de huid zullen jouw ogen namelijk vermoeid gaan ogen, waar je na de ingreep geen last meer van hebt. Ook kunnen andere lichamelijke klachten ermee opgelost worden. Zo zal hoofdpijn steeds minder vaak voor gaan komen, doordat je ogen niet meer zwaar aanvoelen. Je kunt daarom alleen maar profijt gaan hebben van de correctie en mensen zullen versteld staan van de transformatie die je bent ondergaan zonder een te grote ingreep.