Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Een milieuvriendelijk kerstfeest

Wanneer de bladeren van de bomen vallen, je gure poolwind inademt en het steeds vroeger donker begint te worden, dan voel je gewoon aan je water dat de kersttijd aanbreekt. Veel families dan gaan dan al gelijk in beraad over hoe ze het kerstfeest dit jaar zullen gaan inrichten. Maar kerstmis is niet alleen voor families, veel vrienden hebben ook een eigen kerstdiner en op je werk, op school of bij de sportvereniging is een kerstgala. Allemaal super leuke dingen die jij mag meemaken met de mensen waar je van houdt. Als je in de supermarkt loopt dan zie je overal om je heen alweer allemaal eten dat je voor al die kerstdiners en gala’s kan gaan kopen. De kruidnoten en het chocoladeletters zijn de winkel nog niet uit of er liggen al kerstkransjes en glühwein in de schappen.

 

Maar goed, wij leven natuurlijk nu wel in de 21e eeuw, en dit is echt de eeuw van aan de ene kant heel veel milieuvervuiling, maar aan de andere kant ook steeds meer aandacht voor milieuvriendelijke alternatieven. En dat is precies waar dit artikel over gaat. Kerstmis is namelijk van oudsher een feest waar je van alles veel van hebt: veel eten, veel drinken, veel versieringen en ga zo maar door. Toch zijn er heel veel dingen die er echt een stuk duurzamer aan toe kunnen gaan. Het weggooien van de helft van het eten, dat kan echt niet meer. Maar wat kan je nog meer doen om een duurzame kerst te vieren? In dit artikel geef ik je tips.

 

Ten eerste zou het verboden moeten zijn om plastic- of wegwerpbestek en borden te gebruiken. Dat is echt heel erg zonde van al die grondstoffen. Daarnaast is het goed om niet te veel van alles te maken, of om de restjes gewoon in te vriezen voor een volgende keer. Tot slot wil je natuurlijk geen goedkope kunstkerstboom in de kamer hebben staan, maar wel een mooie witte kerstboom. Merry Christmas!

https://www.xmasdeco.nl/