Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Voorkom onnodige kosten door een jaarlijkse dakinspectie

Het tijdig laten onderhouden van uw dak is essentieel om te kwaliteit te behouden. Echter wordt het dakbeheer in veel gevallen buiten beschouwing gelaten, waardoor kleine beschadigingen zich zullen verergeren tot grotere problemen. Deze problemen verhelpen, vergt vaak veel tijd en kosten; een situatie dat welke woningeigenaar wilt voorkomen.

Ervaren dakdekkers bieden regelmatig een gratis dakinspectie aan om woningeigenaren op de hoogte te stellen van de huidige staat van het dak. Hierbij zal de eigenaar achteraf te horen krijgen waar en wanneer het dak onderhoud vergt.

Dakinspectie

Bij een dakinspectie worden veel punten meegenomen, zodat de woningeigenaar verzekerd wordt van de volledige informatie. Bij de dakinspectie zullen de volgende locaties worden nagelopen op beschadigingen:

  • Dakbedekking
  • Houtwerrk
  • Schoorsteen
  • Afvoer en dakgoten
  • Lood
  • Schade door weersomstandigheden
  • Eventuele verstoppingen

Voordelen van tijdig contacteren

Er wordt aangeraden tijdig contact op te nemen met een dakdekker bij mogelijke schade. Door de schade direct te verhelpen, krijgen de gebreken geen kans zich te verslechteren. Bij een eventuele lekkage is het essentieel direct aan de bel te trekken en een specialist te contacteren. Door de schade op lang termijn buiten beschouwing te laten, zal de lekkage zich voortzetten en kostbare spullen aantasten binnenshuis.

Regelmatige dakinspectie

Het is te adviseren jaarlijks een dakinspectie in te plannen. Hierbij zullen bovenstaande onderdelen worden nagelopen op mogelijke beschadigingen, zodat de woningeigenaar tijdig een specialist in kan zetten om het probleem te verhelpen. Door op lang termijn te wachten met contacteren, is schade aan dakpannen, houtwerk en isolatiemateriaal met inzakking als gevolg een veelvoorkomend probleem. Verder zijn lekkage aan het dak en vochtplekken op muren en plafond binnenshuis ook bekende problemen.

http://economy.nl