Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Loosduinen voor effectieve behandeling van bekkenproblematiek

Binnen het aanbod van fysiotherapie in Loosduinen bestaat er ook de mogelijkheid om bekkenbodemtherapie te volgen. Deze vorm van therapie wordt vaak geassocieerd met vrouwelijke aandoeningen of met zwangere vrouwen. Echter kan disfunctie van de bekkenbodem ook bij mannen optreden. De oorzaken hiervan lopen uiteen. Vaak is overgewicht een boosdoener die een rol speelt bij de ontwikkeling van deze problematiek, maar ook astma, verkeerd toiletgedrag, prostaataandoeningen en psychologische stress zijn bekende veroorzakers van bekkenbodemproblematiek. Bent u in verband met deze klachten op zoek naar fysiotherapie in Loosduinen? Fysio Centrum heeft voor u de juiste specialist in huis.

Wat is de bekkenbodem precies?

De bekkenbodem is een spiergroep die zich onderin de buik bevindt. Het geheel bestaat uit zowel banden als spieren, die als het ware tussen de botten van het bekken gespannen zijn. Enkele organen rusten op deze bodem, die in feite de scheiding tussen binnen en buiten vormt. U kunt de bekkenbodem eigenlijk zien als een soort hangmat. Problemen op dit gebied worden veroorzaakt door niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren. Kiest u voor fysiotherapie in Loosduinen, dan is het doel van de behandeling om deze spieren middels training weer optimaal te laten functioneren.

De functies van de bekkenbodem

De bekkenbodem ondersteunt de organen die zich in de kleine bekken bevinden. Dit zijn de blaas, de darm en bij vrouwen ook de baarmoeder. De zenuwen en bloedvaten die naar de geslachtsorganen leiden, passeren de bekkenbodem. De bekkenbodem zorgt over een goede controle over urine en ontlasting, maar spelen ook op het gebied van seksualiteit een rol. Slecht functionerende bekkenbodemspieren uiten zich dan ook bijna altijd in problemen op deze gebieden. Ook pijn in de buik, in het stuitje of rond het schaambeen kan optreden. Middels specialistische fysiotherapie bij Fysio Centrum in Loosduinen leert u om de controle over deze spiergroep zoveel mogelijk terug te krijgen.

Een behandeling op maat

Fysiotherapie gericht op deze problematiek wordt meestal ingezet na een verwijzing door uw huisarts of een specialist zoals een gynaecoloog, uroloog of incontinentieverpleegkundige. Voor deze specifieke fysiotherapie bij Fysio Centrum in Loosduinen worden uiteraard geen standaard behandelprocessen toegepast; u kunt rekenen op een behandeling op maat.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl/