Veranderen is een keuze
Image default
Industrie

Lagedrukspuitgieten bij een gespecialiseerd spuitgietbedrijf

Wilt u kunststofproducten op maat laten produceren? Lees dan zeker verder. In dit blogbericht leest u meer over waar u terechtkunt en op welke manier uw producten ontworpen worden. Hét bedrijf waar u mee moet kennismaken heet Structura. Structura is een spuitgietbedrijf uit Beringe en legt de focus op TSG-spuitgieten. TSG-spuitgieten wordt ook wel lagedrukspuitgieten of thermoplastisch schuimgieten genoemd. Een van de voordelen van zo’n spuitgietproces is dat uw kunststofproducten geen inkrimpingen hebben en er in kleine en grote series kan opgeleverd worden. Bovendien kunnen uw producten een wanddikte tot 40 millimeter hebben.

Het TSG-spuitgietproces verder uitgelegd

Bij TSG-spuitgieten vergast er blaasmiddel. Dat zorgt ervoor dat het materiaal tegen de wand van de matrijs wordt gedrukt, omdat er interne expansiedruk ontstaat in het materiaal. Daardoor worden inkrimpingen en invalsplekken vermeden. Met het TSG-spuitgietproces kunnen verschillende producten gemaakt worden voor diverse sectoren. Denk bijvoorbeeld aan behuizingen voor koffiemachines en frisdrankautomaten, of behuizingen voor ventilatoren in de tuinbouwsector. Structura uit Beringe heeft al een jarenlange ervaring en is daardoor in staat om kunststofproducten op maat te leveren. Als u specifiek vraagt voor een kleine oplage of u heeft een speciaal ontwerp dat niet in de matrijs past, dan kan het spuitgietbedrijf ook 3D-printen.

Lees meer over wat het bedrijf voor u kan betekenen

Surf naar de website van het spuitgietbedrijf voor meer informatie over wat het bedrijf aanbiedt en wat het voor u kan betekenen. Als u een samenwerking aangaat met Structura bent u ook verzekerd van een persoonlijke en duidelijke communicatie en een grote flexibiliteit in productie en in service. Uw producten op maat kunnen door de efficiënte werkwijze binnen de vier weken geleverd worden. Als u vragen heeft over het spuitgietproces staan de medewerkers ook altijd voor u klaar. Neem dus zeker contact op met hen of ga eens langs in de spuitgieterij.