Veranderen is een keuze
Image default
Auto's en Motoren

Motorrijder, hier kunt u een motorhelm kopen

Wie al langer op een motor rijdt, weet hoe groot het belang is van een goede helm. Een motorhelm kopen kan namelijk uw leven redden, mocht u onverhoopt in een ongeval terechtkomen. Maar waar kunt u nou een motorhelm kopen? Bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum bijvoorbeeld, waar u geholpen wordt door echte experts. Het assortiment aan motorhelmen is hier groot, waardoor u gegarandeerd de winkel uitloopt met een geschikte helm. Uiteraard kunt u hier in de winkel ook alle helmen passen, want niets is bij een helm zo belangrijk als de juiste pasvorm. De helm mag namelijk niet te los zitten, maar ook absoluut niet te strak. De medewerkers bij Van de Kuinder kunnen u vertellen of de helm goed zit.

 

Verschillende soorten motorhelm kopen

Hoewel de pasvorm van de motorhelm het belangrijkst is, is het ook goed om te weten welke soort helm u wilt kopen. De drie bekendste en meest populaire soorten zijn de jethelm, de integraalhelm en de systeemhelm. Het grootste verschil tussen deze drie is de bedekking bij de kin: de jethelm is hier open, de integraalhelm gesloten en de systeemhelm kan zelf geopend of gesloten worden. Wat voor u de beste situatie is, is afhankelijk van het weer waar u in rijdt. De jetlhem wordt namelijk aangeraden wanneer u vaak in de zomer rijdt, terwijl de integraalhelm juist warmer is en dus beter geschikt is voor het rijden in de kou.

Ontdek de extra functies van motorhelmen

Naast deze verschillende soorten, kunt u ook nog een motorhelm kopen met extra functies. Zo zijn er helmen die een Bluetooth-functie ingebouwd hebben, of kunt u kiezen voor een exemplaar waarbij er een zonneklep is ingebouwd. Natuurlijk zit er ook nog een verschil in het uiterlijk van de helmen, en kunt u hier ook naar hartelust in variëren. U kunt het zo gek niet bedenken, en het is er wel: van een knalroze motorhelm tot een chic exemplaar met een matte finish.