Veranderen is een keuze
Image default
Huishoudelijk

Raamfolie met verschillende beschermende eigenschappen

Wist je dat raamfolie heel veelzijdig toegepast kan worden? Dankzij nieuwe productietechnieken en innovatie in het gebruik van materialen kun je tegenwoordig voor vrijwel iedere toepassing een raamfolie vinden met de juiste eigenschappen. De vraag is dus meer wat je zelf wilt en verwacht. Om je wegwijs te maken binnen de mogelijkheden krijg je in dit artikel meer informatie over de keuzemogelijkheden.

Privacy folie in verschillende uitvoeringen

De standaard privacy folie is de meest bekende soort raamfolie. Deze folie is ondoorzichtig of troebel. Je kunt er dus niet doorheen kijken maar het daglicht kan nog wel doordringen. Een standaard privacy folie is goedkoop en heeft prima inkijkwerende eigenschappen maar veel mensen vinden het niet zo mooi. Het wordt vaak als tijdelijke raambedekking gebruikt bij verbouwingen.

Wil je een privacy folie die er ook prachtig uitziet en die als permanente raambedekking kan dienen? Kies dan voor Squid raamfolie. Deze textiefolie kost wat meer maar is verkrijgbaar in talloze kleuren en de kwaliteit is beduidend beter.

Op kantoor wordt vaak gekozen voor one way vision folie. Deze privacy folie heeft talloze, piepkleine gaatjes in het folie. Je blik wordt daardoor getrokken naar het licht dat door deze gaatjes schijnt. Vanuit de donkerdere kantoorzijde kun je daarom wel naar buiten kijken maar vanaf de straatkant kun je niet naar binnen kijken. Wanneer het ’s avonds donker wordt is dit effect omgedraaid maar dan zijn er meestal toch geen mensen meer aan het werk.

Verduisteringsfolie met 3-voudige bescherming

Een andere, veelgebruikte vorm van raamfolie is verduisteringsfolie. Deze folie is volledig ondoorzichtig en meestal verkrijgbaar in zwart of wit. Deze raamfolie houdt niet alleen inkijk tegen maar blokkeert ook het zonlicht en de bijbehorende uv-straling die de inboedel kan verkleuren. Gebruik deze folie dan ook vooral om opslagruimtes met meubels of andere waardevolle spullen te beschermen tegen diefstal en verkleuring door de zon.