Veranderen is een keuze
Image default
Huishoudelijk

Zo koop je de beste dweil waar je jaren mee vooruit kunt!

Zo koop je de beste dweil waar je jaren mee vooruit kunt!

Bij 5top hebben wij een aantal tips zodat jij de Beste dweil. Een goede of de beste dweil is voor iedereen anders. Het is eigenlijk net wat je voorkeur heeft. Hierbij is het systeem waar de dweil gebruik van maakt het belangrijkste. De goedkope dweilen hebben bijvoorbeeld een doek die je er keer op keer af moet halen om hem uit te wringen. Een dweil gebruik je veel en die heeft ook een lange levensduur. Wij raden je dus daarom aan om ook voor een handig systeem te kiezen. Bijvoorbeeld zo’n emmer waarin je de dweil kunt uitwringen. Dit zorgt ervoor dat je niet krom hoeft te gaan en dat bespaard een hoop tijd en energie. Er zijn immers maar weinig mensen die voor hun plezier poetsen en het moet natuurlijk wel leuk blijven. Het gebruiksgemak is daaraan dus het meest belangrijk. 

Ook is het wel handig als je dweil uit kunt wassen. Zo houd je hem lekker fris. Daarnaast behoudt deze doek dan ook zijn goede functie waardoor je niet uren op een plekje hoeft te schrobben. Onderhoud is net als bij alle andere dingen heel belangrijk om de levensduur te verlengen. Wacht dus niet af tot hij helemaal zwart ziet! Probeer ook vooraf zo goed mogelijk te stofzuigen zodat er zo min mogelijk vuil ligt als je gaat dweilen. Ook een badkamer kun je vooraf stofzuigen ondanks dat het een kleine ruimte is. Desnoods gebruik je hiervoor een kruimeldief als het echt een kleine ruimte is. 

Kijk ook naar de effectiviteit

Als je echte de beste dweil wil hebben dan is het belangrijk om op de effectiviteit te letten. Voor iedere ondergrond zijn er andere soorten dweilen. Deze hebben immers allemaal zijn voor- en nadelen. Daarnaast heeft dit soms ook te maken met de schoonmaakmiddelen die je voor de ondergrond moet gebruiken. Deze kunnen ooit wat meer chemisch zijn en een dunnen dweil gaat dan sneller naar de knoppen als een dikke. Het belangrijkste is dat hij goed het vuil op kan nemen!