Veranderen is een keuze
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor een goed vochtbalans

Het is ontzettend belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Je lichaam verbruikt namelijk veel vocht. Dit moet weer aangevuld worden. Er wordt geadviseerd om minimaal twee liter water op een dag te drinken. Water is namelijk de enige drank wat puur bestaat uit vocht; het bevat geen andere stoffen. Veel mensen vinden het erg moeilijk om zoveel water te drinken. Wij geven daarom vier tips hoe jij jouw vochtbalans op pijl houdt. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

 

  1. Start de dag

Iedereen kent de uitspraak: een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor jouw vochtinname. Na een nacht slapen heb je een lange tijd geen vocht binnengekregen. Het is daarom belangrijk om in de ochtend een goedgevuld glas water te drinken. Naast dat je op deze manier vocht binnenkrijgt, is dit ook nog eens goed voor je spijsvertering.

 

  1. Houd bij hoeveel water je drinkt

Het is handig om bij te houden hoeveel water je drinkt, om erachter te komen of jij aan de twee liter komt. Je bent je namelijk vaak niet bewust van hoeveel jij op een dag hebt gedronken. Schrijf daarom op hoeveel glazen water jij al hebt gehad. Doordat je weet hoeveel glazen je al hebt gehad, weet je ook hoeveel je er nog moet drinken. Op deze manier kun je je vochtinname goed verdelen over de dag. 

 

  1. Maak water lekkerder

Veel mensen drinken liever frisdrank dan water. Helaas is frisdrank een stuk minder gezond. Om water een stuk lekkerder te maken kun je smaak toevoegen. Dit kan je doen door middel van een schijfje citroen of een blaadje munt. Op deze manier worden er geen extra stoffen toegevoegd aan het water. Het zorgt er wel voor dat jij water kunt drinken met een frisse smaak. 

 

  1. Drink uit een fles

Voor je het weet is je glas water leeg. Vaak ben je nog druk bezig of heb je geen zin om een nieuw glas te vullen. Het is daarom handig om een fles te gebruiken. Deze hoef je over het algemeen minder vaak te vullen. Daarnaast is het ook erg makkelijk om een fles mee te nemen als je de deur uitgaat. Met Mepal drinkflessen zorg jij ervoor dat je elke dag genoeg vocht binnenkrijgt.

 

https://www.mymepal.com/lunchbox