Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

Regelmatig last van hoofdpijn? Het is mogelijk stress!

Hoofdpijn kan een gevolg zijn van stress, dat blijkt uit onderzoek. Nick de Waard is stress expert en geeft in zijn artikel over hoofdpijn aan dat in de meeste gevallen stress de oorzaak is van hoofdpijn.

“Stress kan spierspanning veroorzaken”, zegt Nick de Waard, “Wat kan leiden tot hoofdpijn.”

Hoe kun je hoofdpijn door stress verminderen?

Nick de Waard geeft aan dat je hoofdpijn door stress kunt verminderen door meer ontspanning te nemen. Goed eten en regelmatig bewegen zijn ook belangrijk om rustiger te worden in je hoofd.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te slapen. Een goede nachtrust kan wonderen doen. Ook is het aan te raden om regelmatig ontspanningsoefeningen te doen (zie onderstaande video).

Zoek professionele hulp als je hoofdpijn door stress blijft terugkomen of als het erg hevig is. Een arts, coach of een psycholoog kan je waarschijnlijk helpen om van deze klachten af te komen.

Je kunt ook altijd gebruik maken van pijnstillers zoals een paracetamol. Dit zorgt ervoor dat de klachten verminderen, maar niet dat de klachten verdwijnen.

Hoe ontstaat hoofdpijn door stress?

Mensen die regelmatig last hebben van stress hebben een grotere kans op hoofdpijn omdat ons brein door de stress vaak overbelast is. “Veel nieuwe indrukken en prikkels kunnen leiden tot verergerde klachten”, zegt Nick de Waard.

Uiteindelijk is het belangrijk dat we leren om weer wat meer rust te nemen. Even geen nieuwe prikkels van onze smartphone, maar gewoon even wat meer ‘relaxen’. 

Als de klachten aanhouden is het raadzaam om hulp in te schakelen van een professional.