Veranderen is een keuze
Image default
Verbouwen

Wat is een tegelzetter?

Tegelzetten is een vakgebied in de bouw. Tegelzetters zijn gespecialiseerd in het zetten van tegels die voorkomen in onder andere badkamers, toiletten en keukens. Tegelzetters zorgen bij het zetten van tegels dat de tegels goed vastgelijmd worden tegen de muur en verzorgen de voegen tussen de tegels voor een verzorgde uitstraling. Ook draait het bij tegelzetten om het nauw volgen van een patroon wat in de tegels voorkomt. Het is daarom dan ook secuur werk waarbij men op moet letten.

Waarom zou men een tegelzetter inschakelen voor een klus?

Tegelzetten is secuur werk wat moeilijker is dan het op het eerste oog lijkt. Een tegelzet klus is meer dan alleen het aanbrengen van de tegels zelf. Het is handig om eerst met een klant te gaan zitten en te bespreken wat de wensen zijn. Op basis van die wensen en de ruimte waar de tegels gezet moeten worden zal de tegelzetter een offerte opstellen die de klant een kostenplaatje presenteert. Ook zal een tijd span aangegeven worden waarin de klus geklaard zal worden. De tegelzetter zal dan beginnen met het zetten zelf waarbij hij of zij beslissingen zal moeten maken over bijvoorbeeld het type mortel dat het best werkt op de muur en de ideale breedte van de voegen tussen de tegels. Zo wordt veel lastig plan en zetwerk uit de handen genomen van een klant.

Zijn er verschillende soorten tegelzetters?

Een tegelzetter is heel breed opgeleid. Dit betekend dat ze inzetbaar zijn in heel veel verschillende soorten situaties. Iedere klant heeft een andere wens met andere 

plekken waar de tegels bevestigd moeten worden. Daarom maakt het niet uit wat voor tegel klus je wilt laten doen. Van grote badkamer vloeren tot piepkleine wc tegeltjes aan de muur, de tegelzetter zal er raad mee weten. Ook verschil de grootte van de klus vaak per individueel geval. Sommige tegelzet klussen zijn niet meer dan wat tegels vervangen op een aanrecht terwijl anderen groottes aan kunnen nemen van het volledig betegelen van alle badkamers in een kantoorgebouw.