Veranderen is een keuze
Image default
Verbouwen

Laminaatvloeren thuis installeren

Er is tegenwoordig een breed scala aan opties als het gaat om het decoreren van de vloer. Het gebruik van een laminaatvloer behoort tot de mogelijkheden. Laminaatvloeren kunnen op verschillende locaties worden gebruikt omdat ze zijn gemaakt van PVC, inclusief badkamers en keukens. Ze kunnen zelfs worden geïnstalleerd in professionele omgevingen zoals kapsalons en yogastudio’s. Op elke locatie waar vocht een probleem kan zijn, is laminaat een uitstekende vervanging voor houten vloeren. Bovendien bieden de verschillende lagen van het product structurele stabiliteit. Het voorkomt dat de vloeren vocht opnemen of opzwellen als gevolg van blootstelling aan water. Ze kunnen ook in veel verschillende soorten voorkomen, zoals hout, steen, beton, enzovoort. Zorg ervoor dat u dit artikel leest, want het zal u informeren over wat u moet weten voordat u laminaat kopen wilt.

Laminaatvloeren kunnen dun maar toch sterk zijn

Laminaat vloertegels kunnen zo dun mogelijk worden vervaardigd. Het vermindert echter niet de dichtheid en sterkte ervan. Laminaat vloertegels worden vaak gebruikt op plaatsen met veel verkeer waar mensen dagelijks op lopen. Het betekent dat ze erg sterk zijn. Het is niet nodig om ze dikker te maken dan ze al zijn, want 4mm gecomprimeerd vinyl is veel sterker dan 8 mm hout. Er zijn echter verschillende dikte-opties voor laminaatvloeren. U kunt tegels kiezen van 2 mm tot 8 mm. Ze hebben meestal ook verschillende toplagen met diktes van 0,1 mm tot 0,6 mm. Al deze opties zijn verkrijgbaar bij veel winkels. Kies eenvoudig de beste voor uw huis.

Laminaatvloeren zijn eenvoudig te leggen

Sommige laminaatvloeren hebben een kliksysteem dat de plaatsing eenvoudig maakt. Bovendien kunt u lijmsystemen gebruiken waarvoor speciale lijmen nodig zijn om ervoor te zorgen dat uw vloertegels nooit verschuiven. Voor beide installatiemethoden is het gebruik van een volledig vlakke ondervloer vereist. Er zijn talloze bronnen op internet die stapsgewijze instructies bieden voor het leggen van laminaatvloeren. Als u twijfelt over uw capaciteit om te installeren, kunt u ook professionele diensten inschakelen om u te helpen bij het vinden van gecertificeerde laminaatvloer installateurs bij u in de buurt.