Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

3 manieren om even helemaal tot rust te komen

We bevinden ons in een hectische tijd. Zo kunnen we bijvoorbeeld ieder moment van de dag pop-ups krijgen op onze mobiel. Ook ondervinden we veel werkdruk. In deze blog lees je drie tips om even helemaal lekker tot rust te komen.

Zet je meldingen uit

Onze eerste tip is: zet de meldingen op je mobiele apparaten uit. Je kunt je hierdoor veel beter focussen. Je wordt namelijk niet de hele tijd afgeleid, maar kunt je écht concentreren op je werk. Hierdoor zul je veel productiever zijn. Gebruik je telefoon dus alleen wanneer jij dat wil en niet wanneer je een melding krijgt.

Gebruik een lekkere olie  

De kans is groot dat je dit ooit al eens gedaan hebt. Het gebruik van essentiële oliën is namelijk razend populair. Als voorbeeld nemen we lavendel olie. Lavendel werkt enorm rustgevend en kalmerend. Ook kan het gebruik van lavendel olie helpen bij het kalmeren van de huid. Als jij dus deze zomer last het van insecten beten kun jij lavendel olie gebruiken.

Een stukje wandelen met de hond

Wat is er nou lekkerder dan een lekker stukje wandelen met de hond? Dit is een effectieve manier om even lekker helemaal tot rust te komen en ook nog eens je trouwe viervoeter een plezier te doen. Vaak wordt wandelen vergeten als mensen het hebben over lichaamsbeweging. Toch is dit een makkelijke manier om gezonder te gaan leven en om hiermee even lekker helemaal tot rust te komen. Zo is wetenschappelijk bewezen dat dagelijks 10 minuten wandelen al een positief effect heeft op je gezondheid. Je verbrand namelijk onbewust toch redelijk wat calorieën tijdens het wandelen, en het is goed voor je mentale gezondheid. Onze tip is dan ook, neem je trouwe viervoeter mee om even helemaal lekker tot rust te komen tijdens een wandeling.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-voordelen-van-3-essentiele-olien/