Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

Snel jezelf op corona laten testen

Je kunt jezelf nog sneller laten testen op corona. Dit doe je door eenonline afspraak plannen via coronatestnederland. Ook kun je hier ter bescherming eenffp3 mondkapje kopen. Daarnaast kan je jezelf beschermen met nitril handschoenen. Vooral op geld zitten veel bacteriën en virussen die je uit de weg kunt gaan met deze handschoenen. Ook is het belangrijk om je handen goed en regelmatig te wassen. Bij voorkeur 20 seconden of langer. Eventueel zou je desinfectiegel kunnen kopen voor nog meer veiligheid. Deze moet dan wel uit meer als 80% aan alcohol bestaan.

Wat is corona en wat moet je doen?

Corona is een besmettelijke ziekte die luchtweginfecties kan veroorzaken. De meest voorkomende symptomen hebben dan ook te maken met een ziek gevoel. Denk hierbij aan een verkoudheid of een griep. Maar ook onschuldig lijkende symptomen zoals het verlies van reuk en smaak of vermoeidheid kunnen wijzen op een positieve besmetting. Hoe eerder je aan de bel trekt hoe meer de artsen voor je kunnen doen. Daarnaast voorkom je zo eventueel besmettingen met andere familie of gezinsleden. Samen staan wij sterk en kunnen we de ouderen en kwetsbaren beschermen. Zij zijn namelijk vele malen gevoeliger voor dit virus. En dat willen wij hun niet geven.

Corona in het onderwijs

Uit recent onderzoek is gebleken dat corona ook actief is in het onderwijs. Er is dus veel baat bij dat hier de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. De scholen nemen dit ook in acht. Kinderen zijn wel kwetsbaar voor besmetting met het corona virus maar worden zelden ernstig ziek. Echter is het wel zo dat zij vaak bijvoorbeeld hun ouders of andere familieleden besmetten. Het is dus aan te raden om regelmatig een corona thuistest te doen om uit te sluiten dat ze besmet zijn op school. Het dragen van een mondkapje voor kinderen is niet verplicht. Echter wordt het wel aangeraden door de experts.

Ventilatie en corona

Tijdens de corona pandemie is gebleken dat ventilatie van belang is om het virus buiten de deur te houden. Met een goede ventilatie krijgt het virus maar een lage kans om andere te besmetten. Het advies van het RIVM is dan ook om een luchtvochtigheid van 40-60% te hanteren. Als de luchtvochtigheid te laag is kan het virus zich namelijk makkelijker verplaatsen. Het hebben van planten kan bijdragen aan een hogere luchtvochtigheid.

Wanneer moet je in quarantaine?

Als je vermoed dat je corona hebt dan is het verstandig om een zelftest te doen. Wanneer deze positief blijkt te zijn moet je alsnog naar de GGD teststraat bij jou in de buurt. Daar wordt dan nog uitgebreider onderzoek gedaan. Dit resultaat wordt vervolgens geregistreerd en bij een positieve uitslag moet je in thuis quarantaine. Dit betekend dat je met niemand meer in contact mag komen tot de klachten 24 uur over zijn. Daarna mag je opnieuw testen en bij een negatieve uitslag uit quarantaine. Is hij positief dan wordt de thuis quarantaine uiteraard verlengd.