Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

Huidverzorgingsproducten waar je nog niet aan hebt gedacht

Je huid is je grootste organen en het verzorgen ervan is dan ook belangrijk. Er zijn veel verschillende huidverzorgingsproducten op de markt, maar niet allemaal zijn even geschikt voor iedereen. Sommige mensen weten niet wat ze moeten doen om hun huid gezond te houden. In dit artikel bespreken we een aantal huidverzorgingsproducten die je waarschijnlijk nog niet kent, maar wel erg effectief kunnen zijn.

 

Dit artikel word je aangeboden door Meditech Europe

1. Aloë vera

Aloë vera is een plant die voornamelijk in warmere klimaten groeit en wordt al sinds de oudheid gebruikt voor huidverzorging. Het sap van deze plant is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het kan helpen bij het hydrateren van de huid, het verminderen van irritatie en inflammation en het beschermen van de huid tegen schade door UV-straling.

2. Arganolie

Arganolie is een olie die wordt gewonnen uit de noten van de arganboom. Deze olie is rijk aan voedingsstoffen zoals  vitamine E, antioxidanten en essentiële vetzuren. Arganolie kan de huid hydrateren, verzachten en beschermen. Het kan ook helpen bij het voorkomen van rimpels en fijne lijntjes.

3. Bee propolis

Bee propolis is een stofje dat bijen aanmaken uit plantensappen en kruidenextracten. Het bevat veel antibacteriële en anti-inflammatoire stoffen. Bee propolis kan de huid hydrateren, beschermen en genezen. Het kan helpen  bij het voorkomen en verminderen van acne, eczeem en psoriasis.

4. Calendula

Calendula is een kruid dat al sinds de middeleeuwen wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Het bevat veel antioxidanten, anti-inflammatoire stoffen en flavonoïden. Calendula kan de huid hydrateren, kalmeren en beschermen. Het kan ook helpen bij het genezen van wondjes, insectenbeten en schaafwondjes.

5. Zilver zalf

Zilverzalf is een antiseptische crème die wordt gebruikt om infecties te voorkomen en te behandelen. Het bevat kleine hoeveelheden zilverionen, die bacteriën en schimmels doden. Zilverzalf kan de huid hydrateren, kalmeren en beschermen. Het kan ook helpen bij het genezen van acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

6. Tea tree olie

Tea tree olie is een etherische olie die wordt gewonnen uit de bladeren van de tea tree plant. Het bevat veel antibacteriële en anti-inflammatoire stoffen. Tea tree olie kan de huid hydrateren, kalmeren en beschermen. Het kan ook helpen bij het voorkomen en verminderen van acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

7. Jojoba olie

Jojoba olie is een plantaardige olie die lijkt op sebum, het natuurlijke vet dat je huid maakt. Het kan ervoor zorgen dat de huid minder snel uitdroogt en kan helpen bij het voorkomen van acne. Jojoba olie kan de huid hydrateren, kalmeren en beschermen.

8. Kokosolie

Kokosolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de kokospalm. Het bevat veel verzachtende stoffen, antioxidanten en anti-inflammatoire stoffen. Kokosolie kan de huid hydrateren, kalmeren en beschermen. Het kan ook helpen bij het voorkomen en verminderen  van acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

9. Sheabutter

Sheabutter is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de shea boom. Het bevat veel verzachtende stoffen, antioxidanten en anti-inflammatoire stoffen. Sheabutter kan de huid hydrateren, kalmeren en beschermen. Het kan ook helpen bij het voorkomen en verminderen van acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

10. Zinkzalf

Zinkzalf is een antiseptische crème die wordt gebruikt om infecties te voorkomen en te behandelen. Het bevat kleine hoeveelheden zinkionen, die bacteriën en schimmels doden. Zinkzalf kan de huid hydrateren, kalmeren en beschermen. Het kan ook helpen bij het genezen van acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.