Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

manuka honing dokter

Manuka honing dokter

Manuka honing is een Nieuw-Zeelandse honing die al lang in de traditionele geneeskunde in Nieuw-Zeeland wordt gebruikt en de laatste tijd op grotere schaal wordt gebruikt in de reguliere geneeskunde. Manuka honing is bijzonder onderscheidend en onderscheidt zich van andere honing door zijn unieke antibacteriële werking.

Manuka honing dokter

Wat maakt Manuka honing uniek? Manuka honing combineert de positieve eigenschappen van honing met die van de Manuka-boom. Van honing wordt gedacht dat het de gezondheid bevordert en in het algemeen enigszins kiemdodend is. Het hoge suikergehalte van de honing zou de bacteriën uitdrogen, waardoor ze vergaan. Vergelijkbaar met hoe de lage pH-waarde van honing wijst op een ongeschikte zure omgeving voor bacteriën. Het waterstofperoxide-producerende enzym glucose-oxidase is ook te vinden in honing. Een ontsmettingsmiddel, waterstofperoxide heeft deze eigenschap. Het is echter de vraag of honing werkelijk bacteriën doodt, dus goed genoeg voor medicinale doeleinden. Wil jij Manuka honing proberen? Bezoek manuka honing dokter

Manuka honing dokter

Aan de andere kant is bekend dat Manuka honing een antimicrobiële werking heeft. Methylglyoxal (MGO), een unieke chemische stof, werd door onderzoekers gevonden als de oorzaak van de antibacteriële activiteit. Manuka honing is een bijzonder belangrijk medisch product omdat het aanzienlijke hoeveelheden methylglyoxal bevat, wat ongebruikelijk is in andere honing.

Niet-peroxidase activiteit (NPA) is een term die wordt gebruikt om de antibacteriële eigenschappen van methylglyoxal te onderscheiden van die van gewone honing. Maar Manuka honing heeft andere antimicrobiële stoffen dan methylglyoxal. Antibacteriële verbindingen omvatten ook fenolzuren en flavonoïden. Manuka honing biedt dus een aantal strategieën om ziektekiemen effectief te bestrijden. Bacteriën vinden het een grotere uitdaging om zich aan te passen aan Manuka honing en daardoor weerstand op te bouwen. Dat zou een cruciaal voordeel kunnen zijn van het gebruik van Manuka honing in plaats van kunstmatige antibiotica.