Veranderen is een keuze
Image default
Mode en Kleding

Tip voor jagen in de regen

Tip voor jagen in de regen

Er zijn tijden dat je moet jagen terwijl het regent. Bij vochtig en nat weer veranderen bepaalde dingen. Dit kunnen factoren zijn zoals zichtbaarheid, terrein, temperatuur en beweging van dieren. Met deze veranderingen moet je je aanpassen om goed te kunnen jagen. Je mag je kleding veranderen en andere kleding dragen zoals een lange regenjas heren dragen en de accessoires en gereedschappen die je meeneemt. Er zijn eigenlijk zoveel technische dingen die je moet weten bij het jagen in het algemeen. Regen verandert alleen, en neemt soms zelfs toe, de hoeveelheid dingen waar je rekening mee moet houden. Op deze manier kun je veilig jagen met maximale efficiëntie.

Een goede regenjas kiezen

Het eerste belangrijke dat je moet doen voordat je in de regen gaat jagen, is het dragen van de juiste kleding. Een van deze kledingstukken is een regenjas. Omdat het regent, moet je jezelf droog houden tijdens het jagen. Jagen kan soms een hele dag duren, waardoor nat worden een grote vergissing is. De regenjas die je moet aanschaffen, zijn vergelijkbaar met kleding zoals regenjas dames getailleerd en andere designerkleding. De meest optimale regenjas om te dragen zijn de regenjassen die speciaal zijn ontworpen voor de jacht. Deze regenjas zal meestal een zeer donkere kleur of camouflage bevatten. Op deze manier kun je opgaan in de omgeving. Om jezelf droog te houden, koop je regenjassen die stoffen bevatten die 100 procent waterdicht zijn.

Koop een paar goede laarzen

Naast waterdichte kleding zoals regenjassen en regenbroek heren, moet je voor deze beproeving ook de nodige laarzen dragen. Regen kan veel dingen veranderen, inclusief het terrein. Het hebben van geschikte laarzen voor het weer is zeer essentieel, omdat dit je in staat stelt om het nodige evenwicht te hebben om het jachtgebied te doorkruisen. Net als regenjassen, moet je ook een paar laarzen aanschaffen die 100 procent waterdicht zijn. Als je natte voeten krijgt, krijg je vaak veel problemen. Natte voeten kunnen mogelijk ongemak of zelfs pijn aan je voeten veroorzaken tijdens het lopen, vooral met nauwsluitende laarzen. Als het te lang blijft staan, zullen natte voeten uiteindelijk in loopgravenvoet veranderen. Dit is een veel ernstiger aandoening die zeker medische aandacht nodig heeft.

Breng de nodige uitrusting mee

Vergeet niet om alle benodigde uitrusting en verschillende gereedschappen mee te nemen die je handig zal vinden op het veld. Voorbeelden hiervan zijn multitools, een mes, kaart, gps, verrekijker en kompas. Je moet ook extra benodigdheden zoals voedsel en water meenemen voor een langere jachttijd. Het is ook aan te raden om minimaal 1 EHBO-doos mee te nemen voor noodgevallen. Bbreng de benodigde hoeveelheid en type munitie mee. Dit is afhankelijk van het dier waarop je gaat jagen.

Jachttijd

Aangezien regenachtige dagen een riskantere jachtsituatie kunnen vormen, moet je ervoor zorgen op welk tijdstip van de dag je gaat jagen. Dit hangt meestal af van het soort dier waarop je gaat jagen of de urgentie om erop te jagen. Nachtjagen is echter alleen nodig als je op roofdieren jaagt die je boerderij lastig vallen.