Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

Waarom zou je haar transplantatie overwegen?

Voordat je haar transplantatie overweegt, is het noodzakelijk om je hierin te verdiepen. Laat je goed informeren over de voor- en nadelen ervan. Bekijk voorbeelden van klinieken of chirurgen en laat ze beoordelen hoe groot de kans op een succesvolle behandeling is. Kijk ook in jouw stamboom naar de oorzaken van haarverlies bij eventuele voorouders om te beslissen of jij een geschikte kandidaat bent. Deze beoordeling is noodzakelijk voor elke haarverlies patiënt om het succes van de haartransplantatie te bepalen. Er zijn verschillende factoren die het succes van haar herstel kunnen beïnvloeden.

Bekijk video’s erover

Voor wie geïnteresseerd is in haar transplantatie kun je goede informatieve videoreview vinden op onder andere YouTube. Je krijgt hierdoor feeling bij de haartransplantatie procedures. Bekijk met name ook hoe het in zijn werk gaat, denk aan: donor plaats, postoperatieve zorg, herstel en effect op lange termijn. Dit is erg nuttig omdat het je een goed beeld geeft van de behandeling. Wist je dat een behandeling de hele dag in beslag kan nemen? En wist je dat de grafts, oftewel de donor haartjes, vaak uit de haarkrans komen? Verdiep je hier goed in, voordat je zomaar stappen zet.

Lees recensies van de haar transplantatie kliniek

Voor wie na het kijken van video’s een haar transplantatie serieus overweegt en wil weten waar hij of zij dit zal laten doen, is het aan te raden reviews te lezen. Een goede schriftelijke recensie op een betrouwbaar platform spreekt boekdelen. De auteur geeft hiermee advies over de kliniek waar hij of zij de behandeling heeft laten uitvoeren. Zo’n review geeft jou een eerlijk en globaal inzicht in de kliniek. Je kan in inhoudelijke reviews lezen over de procedures en technieken die worden gebruikt en welke het beste zijn voor elke individuele patiënt. Zeker bij ziekte of littekens kun je goed vergelijken wat op jou van toepassing is.

Nazorg na de behandeling

Nu je diepgaand inzicht hebt in wat haar transplantatie is en welke kliniek goed kan zijn, is het belangrijk het resultaat zo goed mogelijk te krijgen. Wat kun je na de operatie verwachten? Denk niet alleen aan het dragen van verband- en pijnmedicatie, maar ook aan verzorging en herkennen van eventuele complicaties. Een goede kliniek geeft een overzicht van de postoperatieve zorg, inclusief hoe de normale procedure is, met wie je contact moet opnemen als er problemen zijn en hoe je met eventuele stress kunt omgaan na de operatie.

Waar laat je het doen?

Klinieken, dokters en chirurgen die haar transplantatie aanbieden zijn over de hele wereld te vinden en sommige zijn gespecialiseerd in bepaalde problemen. Zo ook de specialisten van Transhair. Omdat veel verzekeringen haar transplantatie niet vergoeden, kijken mensen ook over de grens, in bijvoorbeeld Turkije. Denk echter goed na voordat je voor een relatief goedkope behandeling de wereld over vliegt. Naar wie ga je toe als er complicaties zijn? Wat doe je als het resultaat niet is wat je verwacht had? Door dit soort vragen voor de behandeling te stellen wordt het gemakkelijker om de verschillende artsen te vergelijken. Zo kun je de arts of chirurg kiezen die het beste bij jou past.