Veranderen is een keuze
Image default
Gezondheid

Kinderfysiotherapie helpt u kind met zijn of haar overgewicht

Een dieet is niet de enige oplossing voor overgewicht bij kinderen: kinderfysiotherapie kan ook een belangrijke rol spelen in het terugdringen van overgewicht en het reduceren of oplossen van fysieke ongemakken die uw kind als gevolg van overgewicht ervaart. Er zijn partijen, zoals Paramedisch Centrum Slikkerveer (voor fysiotherapie in Ridderkerk), die gespecialiseerd zijn in het effectief toepassen van kinderfysiotherapie bij kinderen met overgewicht. Zeker bij kinderen met ernstig overgewicht of morbide obesitas is het niet verstandig om zomaar aan de slag te gaan, maar kan er gezorgd worden voor een passende methode die op een prettig en verantwoorde wijze stap voor stap werkt aan de gezondheid van uw kind. Bent u op zoek naar fysiotherapie voor kinderen of fysiotherapie in Ridderkerk? Neem dan contact op met Paramedisch Centrum Slikkerveer.

Kinderfysiotherapie bij overgewicht is oplossingsgericht

Overgewicht is ongezond en nooit prettig. Helemaal voor kinderen kan dit een enorme last zijn. Als gevolg van overgewicht kunnen kinderen vaak in fysiek opzicht niet meekomen en kunnen zij ook nog eens gepest worden door leeftijdsgenootjes. Is dit bij uw kind het geval? Dan is fysiotherapie in Ridderkerk bij Slikkerveer absoluut een oplossing. Wat uw kind nodig heeft, is kinderfysiotherapie die werkt, maar die ook bijdraagt aan het zelfvertrouwen van uw kind. Van overgewicht afkomen is lastig, maar met goede hulp absoluut mogelijk op een manier die het kind zal motiveren en stimuleren. Hoe eerder overgewicht wordt aangepakt, hoe gezonder uw kind zal zijn. Elk kind verdient een zorgeloze toekomst en in een goede praktijk voor fysiotherapie kan met gerichte oefeningen en een gepersonaliseerd programma voor kinderfysiotherapie overgewicht en obesitas effectief worden aangepakt.

De behoefte van uw kind staat altijd voorop

Fysiotherapie voor kinderen verschilt van fysiotherapie voor volwassenen. Een kind heeft een andere aanpak nodig. Voor kinderen is therapie vaak al spannend en lastig genoeg, daarom is een goede kinderfysiotherapeut niet alleen een echte vakman/vakvrouw, maar heeft hij of zij ook verstand van en feeling met de omgang met kinderen van alle leeftijden. U kunt zowel voor Kinderfysiotherapie als fysiotherapie in Ridderkerk terecht bij Paramedisch Centrum Slikkerveer.