Veranderen is een keuze
Image default
Tuin en buitenleven

Maak met deze ideeën de afscheiding voor de tuin nog leuker!

Een afscheiding voor de tuin is zeker iets dat noodzakelijk is wanneer je een huis koopt. Het is niet alleen belangrijk dat er eentje staat, maar je wilt natuurlijk ook wel een mooie tuinafscheiding hebben! Je kunt een tuinafscheiding op verschillende manieren stijlen en je kunt ook spelen met verschillende materialen natuurlijk. Afhankelijk van welke stijl je kiest, wat je er precies allemaal nog mee kunt doen. Het neerzetten van een tuinafscheiding is natuurlijk het makkelijkst, maar het wordt niet vanzelf een gezellig sfeertje. Hieronder laat ik een paar voorbeelden zien wat je kunt doen met bepaalde materialen tuinafscheiding. 

Materialen en combineren

  • Ben je opzoek naar een tuinafscheiding en wil je iets dat praktisch is voor de kinderen en tegelijkertijd iets moois uitstraalt? Kies dan voor houten planken die horizontaal naast elkaar staan. Deze schutting geeft niet alleen een mooi natuurlijk effect, het laat de tuin ook groter lijken en de kinderen kunnen er niet overheen klimmen! 

  • Trellis of gaas schermen geven vooral minder privacy dan houten planken als schutting, het mooie aan de trellis of gaas schermen is dat je er klimplanten op kunt laten groeien. Kies je voor deze tuinafscheiding? Combineer deze dan altijd met iets groens! 

  • Een betonnen muur afscheiding is momenteel erg populair en geeft voor een heel industriële uitstraling. Je kunt de betonnen muur combineren met wat hout en groen, zo geef je de tuin weer wat meer leven. 

  • Wilgenscherm tuin afscheiding geven een heel mooi natuurlijk bossig en gezellige sfeer aan je tuin. Je kunt de tuin met wat groen en witte elementen combineren om een Ibiza style te creëren. 

  • Een tuinafscheiding vol met planten! Deze tuinafscheiding wordt vooral gebruikt door mensen die horizontaal niet zoveel ruimte hebben voor planten. Een leuke en mooie oplossing, is om de schutting vol met planten te hangen.