Veranderen is een keuze
Image default
Aanbiedingen

Welke onderdelen bevinden zich in een cv-ketel?

Wat is een cv-ketel is, weten de meeste mensen wel. Maar waar bestaat een cv-ketel eigenlijk uit en wat is de functie van deze onderdelen?

 

Expansievat

Een expansievat zorgt dat drukverschillen in jouw cv worden opgevangen. Deze drukverschillen komen door water dat kan uitzetten. Het expansievat is een cilindervorm van staal. 

 

Gaskogelkraan

Door middel van een gaskogelkraan kan de cv-ketel tijdelijk van het gas worden afgesloten. Dit is namelijk nodig bij het vervangen van de ketel. Ook is het nodig bij onderhoud en reparaties. 

 

Aftapkraan en vulkraan

Als het gaat om een cv-ketel zijn de aftapkraan en vulkraan altijd nodig. De aftapkraan is bedoeld om water uit de installatie te halen en de vulkraan voor het bijvullen van de cv-ketel.

 

Inlaatcombinatie

De inlaatcombinatie combineert verschillende functies met elkaar. Op deze manier zorgt de inlaatcombinatie ervoor dat de cv-ketel veilig werkt en er geen problemen ontstaan.

 

Vulslang

Een vulslang is bedoeld om de cv-ketel bij te vullen. De vulslang gebruik je bijvoorbeeld als de druk van jouw cv te laag is. Dit kan je dan oplossen door bijvullen. De vulslang sluit je aan op de waterkraan en de vulkraan van de cv.

 

Leidingen

De leidingen zorgen ervoor dat het water vanuit de cv-ketel naar de radiatoren gaan. Op deze manier wordt alles verwarmd. 

 

Overstortventiel

Een overstortventiel wordt gebruikt als niet alle onderdelen goed functioneren. Het zorgt ervoor dat de cv-ketel veilig functioneert. Het voorkomt de grotere problemen met de cv-ketel.