Veranderen is een keuze
Image default
Dienstverlening

Vacature groen

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als hovenier? In dat geval kun je solliciteren op een vacature in groen. Maar als hovenier moet je uiteraard aan verschillende eisen voldoen. In dit artikel bespreken wij de verschillende eigenschappen en eisen waar je aan moet voldoen, zodat de kans groter is dat jij wordt gekozen voor de baan.

 

Ervaring met een vacature groen

Uiteraard is het zeer belangrijk om al enige ervaring te hebben. Dit is echter ook weer direct een probleem, wat met een moeilijk woord ook wel het catch-22 probleem wordt genoemd. Veel werkzoekenden hebben namelijk geen ervaring, met als gevolg dat zij nergens worden aangenomen. Maar tegelijkertijd kunnen ze ook geen ervaring krijgen, omdat veel bedrijven zoeken naar mensen met ervaring. Je zit dan vast in een vicieuze cirkel Gelukkig zijn er manieren om toch ervaring te krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om als stagiair ergens mee te lopen. Zo kun jij ervaring opdoen. Bedrijven waarderen het vaak ook wanneer ze dat op een CV zien staan. Dat betekent namelijk dat jij een proactieve houding hebt. Je kunt ook eerst als zelfstandige aan het werk, zodat je op die manier enige ervaring kunt opdoen.

 

Kennis van het vak

Het is als hovenier uiteraard belangrijk om je werk goed te doen, maar het is tegelijkertijd ook zeer relevant om kennis van je vak te hebben. Als jij bij een bedrijf aan de slag gaat, dan krijg je namelijk ook met veel klanten te maken die op zoek zijn naar advies. Ze willen bijvoorbeeld weten welke tuinstijl het beste bij de tuin past. Daarnaast zijn er nog veel andere tuinzaken waarvoor zij kennis en kunde nodig hebben. Daarom is het wel fijn dat jij je ook verdiept in de materie. Als je dit tijdens je sollicitatie al laat zien, dan is de kans ook groot dat jij sneller aangenomen wordt.

Uiteraard speelt de opleiding ook een grote rol. Dit is echter niet altijd een vereiste, want ervaring speelt ook een belangrijke rol.