Veranderen is een keuze
Image default
Dienstverlening

Zo kun je het jezelf makkelijker maken tijdens het verhuizen

Ga jij binnenkort verhuizen? Gefeliciteerd! Het is heerlijk om een nieuw huisje in te kunnen trekken en het helemaal jouw eigen plekje te maken. Echter, hoe leuk we het ook vinden om in een nieuw huis te gaan wonen, niemand houdt van het verhuizen zelf. Het is zwaar werk, het kost veel tijd en levert vaak ontzettend veel stress op. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips waarmee je het verhuizen makkelijker kunt maken.

Huur een verhuislift

Een verhuislift huren kan een uitkomst zijn wanneer je zware spullen hebt die moeilijk uit elkaar te halen zijn en ook nog eens naar de bovenste verdieping moeten. Mits je op de bovenverdieping bijvoorbeeld een balkon met grote openslaande deuren, of flinke ramen hebt, kun je met een verhuislift je zware meubels snel en efficiënt brengen waar ze moeten zijn. Een verhuislift zonder bemanning kost je ongeveer 50 euro per uur en een verhuislift met bemanning kost je zo’n 75 euro per uur.

Huur een aanhangwagen

Een verhuisbedrijf is niet ideaal. Niet alleen wordt je huis helemaal leeggeruimd en verderop weer vol gezet door professionals, ook heb je een vrachtwagen tot je beschikking. Als je zonder verhuisbedrijf gaat verhuizen, zorg dan dat je op z’n minst een aanhangwagen hebt. Zo kun je zo veel mogelijk spullen achter je auto kwijt. Zeker als je de aanhangwagen ook nog eens achter een busje hangt, gaat dat je heel veel heen en weer rijden schelen. Een aanhanger huren is helemaal niet duur. Het kost je vaak minder dan 30 euro per dag. Als je slim bent ga je dus voor twee auto’s met aanhanger. Dat scheelt je uren in verhuistijd.

Gebruik steekkarretjes

Verhuizen is een zware klus. Dat is vervelend, vermoeiend en ook nog eens niet zo goed voor je rug. Het in- en uitladen van je auto en/of aanhanger kun je een stuk makkelijker maken met het gebruik van steekkarretjes. In plaats van één doos in je handen, kun je met een steekkarretje in één keer drie dozen meenemen. Het verhuizen gaat hierdoor een stuk sneller en is ook nog eens een stuk minder zwaar.