Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Aandoeningen bij ouderen

Aandoeningen ondervinden is nooit leuk en hoe ouder je wordt hoe meer kans je erop hebt. Veel mensen zijn hierop niet voorbereid en storten in als ze een van het straks opgesomde lijstje krijgen. Voor voorbereiding wordt er in dit artikel alvast aangekaart waar je rekening mee moet nemen.

 

Hartziekten

Bij hartziekten worden de aders naar het hart vernauwd. Hierdoor krijgt de patiënt minder zuurstof en voedingstoffen. De persoon voelt opkomende druk en als de zo nauw wordt dag er geen goede bloedtoevoer is, krijgt de persoon een hartinfarct. Gelukkig valt dit te opereren bij een chirurg die ader weer wat breder maakt waardoor er voldoende zuurstof en bloed kan stromen.

 

Dementie

Je kent vast iemand die deze chronische ziekte heeft. Dit is een ziekte die de hersenen zo schaad dat het onherstelbaar is. Daarnaast tast veel hersenfuncties aan zoals, de oriëntatievermogen, het geheugen, het denkvermogen en het handelen van dagelijkse bezigheden. De meeste voorkomende ziekte onder de categorie dementie is Alzheimer. Dementie valt niet te genezen en worden hulpmiddelen voor gedragsveranderingen gegeven.

 

Lymfoedeem

Lymfoedeem is een ophoping van overtallig vocht, dat vooral voorkomt in de armen en enkels van een mens. Dit doet enorm veel pijn aangezien je je handen en voeten dagelijks gebruikt. De overtollige vocht geeft een constante pijn waar je graag vanaf wilt. Daarom zijn bestaat er een compressiekous waarmee je de overtallige vocht mee kan ondersteunen, waardoor de pijn verminderd wordt.

 

Kanker

De ziekte kanker zorgt ervoor dat lichaamscellen ongecontroleerd vermeerderen. Dit kan overal in het lichaam gebeuren en gaat vaak naar organen via het bloedtoevoer. De meest voorkomende plek in het lichaam is de borst, long, dikke darm en de prostaat.

 

Kanker is in de westerse wereld naast de hartziekten de tweede doodsoorzaak. Als het in een vroege stadia wordt ontdekt valt het nog te behandelen.

https://lymphedivas.com/