Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Voordelen van een stille retraite

De voordelen van een stille retraite zijn talrijk. We leren om bij onszelf te zijn, maar ook om de eenvoud van het leven te waarderen en om veel meer om anderen te geven.

Wat is een retraite?

Een retraite bestaat in principe uit het zich terugtrekken uit het leven. Dat gezegd hebbende, het klinkt een beetje somber, maar laten we het beter uitleggen.

In het dagelijks leven worden we geconfronteerd met situaties die stress veroorzaken, maar ook met mensen die ons irriteren. We worden geconfronteerd met gebeurtenissen die ons verdriet doen. Kortom, we worden voortdurend geconfronteerd met situaties die ongemak veroorzaken. Aan de andere kant zijn we ook het slachtoffer van gehechtheid die, in een ernstig extreem geval, als verslavingen zou kunnen worden geclassificeerd.

Daarom bestaat een retraite uit het zich tijdelijk terugtrekken uit wat ons ongemakkelijk maakt om te leren bij onszelf te zijn. Dit gebeurt met behulp van de leer van een hooggekwalificeerde professional, die een aantal richtlijnen opstelt en begeleidt.

In een stille retraite word je je bewust van de hoeveelheid gedachten die soms door je hoofd gaan. Gedachten waarvan je dacht dat ze overwonnen waren en andere meer actueel. Sommige blijven in je gedachten als een dolk in je rug.

Je zit kruiselings, haalt diep en langzaam adem en laat de gedachte aan je voorbijgaan, zonder te oordelen.

Wat zijn de voordelen van deze ervaring?

Te midden van de spanningen van routines die mensen steeds meer bezig houden, is het maken van een stille retraite een houding die een aantal voordelen met zich meebrengt. Kijk eens naar een paar van hen: 

– Het bevordert de zelfkennis;
– Laat u toe om te ontspannen in een gezellige omgeving ver weg van de stadscentra;
– Helpt het emotionele evenwicht in je leven te herstellen;
– Het is een verbintenis die je aangaat voor je welzijn.

Onder de gebruikte therapeutische methoden is het belangrijk om de voordelen van technieken zoals hypnose te benadrukken, die helpen om verschillende emotionele problemen te overwinnen en een betere aanpak van deze situaties in de toekomst vast te stellen.