Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Afvallen met een maaltijdbox, het kan!

Daar sta je dan op de weegschaal – weer een pondje erbij – en je hebt zo je best gedaan om te lijnen. Het gebeurt velen – en toch is er licht aan het einde van de tunnel, want een maaltijdbox kan wonderen verrichten. En nu is het niet zo dat een maaltijdbox zorgt dat je afvalt, want dat moet je toch echt zelf doen – maar een maaltijdbox kan jou wel op een relatief makkelijk manier op weg helpen om je doelen te behalen. Het punt is namelijk dat je om structureel af te vallen een negatieve energiebalans moet aanhouden. Dit wil zeggen dat je meer calorieen moet verbranden dan je daadwerkelijk inneemt. Voor de man is de dagelijkse caloriebehoefte 2500 kcal – met een negatieve energiebalans zou dit betekenen dat je een inname van bijvoorbeeld 2200 kcal per dag moet aanhouden.

Een maaltijdbox kan jou helpen afvallen

Maar wat kan een maaltijdbox nou eigenlijk voor jou doen? Een maaltijdbox zorgt ervoor dat je structureel gezond eet – zonder dat je daar echt moeite voor hoeft te doen. Een bijkomend voordeel is dat een gemiddeld gerecht van een maaltijdbox vaak tussen de 400 kcal en 700 kcal ligt – waarbij gerechten met 700 kcal eerder de uitzondering dan de regel zijn in maaltijdbox land. En wanneer er een gerecht is die hoog in ze calorieen zit – dan zit dit meestal in koolhydraatrijke ingredienten zoals aardappelen of pasta. Wanneer je focust op je calorieinname is het belangrijk om te letten op ingredienten zoals aardappelen en pasta – wanneer ze voorkomen in je maaltijdbox kun je je calorieinname flink verlagen door niet alle aardappelen of pasta voor te bereiden – maar een deel daarvan. In de regel mag je 1 hand pasta of 1 hand aardappelen – gemiddeld gezien kom je dan bij de gerechten van een maaltijdbox op een gerecht tussen de 400 – 600 kcal. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat je de rest van de dag hebt gegeten šŸ˜‰

Waarom is een maaltijdbox perfect om af te vallen?

Er zijn heel veel valkuilen waarom iemand niet structureel afvalt – een daarvan in hetgeen wat je eet. Want ieder pondje kom door het mondje! Anno 2017 hebben we structureel minder tijd (lees: vrije tijd) en is de kans groot dat je gaat voor een snelle – vaak calorierijke – hap. En dan hebben het niet perse over fastfood maar over de traditionele gerechten zoals een Hollandse pot of spaghetti bolognesse. Het probleem met dit soort gerechten is dat de verhouding aardappelen/pasta groter is dan de groente – en het hiermee automatisch meer calorieen bevat. Met een maaltijdbox is deze verhouding in balans en ligt de nadruk vaak op groente, peulvruchten en mager vlees/vis. Maar dat niet alleen – gerechten uit een maaltijdbox zijn ook ontzettend lekker en worden zo aan je deur bezorgd. Geen gedoe meer met boodschappen doen en de heerlijkste gerechten staan binnen 30 minuten op tafel. Een maaltijdbox zorgt ervoor. Zo simpel is het. Ben je op zoek naar een maaltijdbox? De drie grootste aanbieders in Nederland zijn HelloFresh en Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox.

Wil je tips om af te vallen. Bezoek dan deze website.

 

 

 

http://www.freshboxplaza.nl/maaltijdbox/mathijs-maaltijdbox/