Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Alles voor een mooiere huid

Onze huid ís ons uiterlijk. Naast vormen, rondingen en geuren is het datgene wat iedereen dag in, dag uit van je ziet. Niet verwonderlijk dan ook dat je het liefst een gladde, stralende en gezonde huid wilt hebben, want dit wordt zeker weten gezien. Een gezonde huid is naast mooi ook fijner. Het is soepeler, jeukt niet, is egaal van kleur en geeft bovendien een boost aan het zelfvertrouwen. Veel mensen zijn niet tevreden met bepaalde kenmerken op hun huid. Denk bijvoorbeeld aan acne littekens die je kreeg in de pubertijd, of striae dat ontstond tijdens de zwangerschap. Toch doen we er vaak niets aan, simpelweg omdat we geen idee hebben wat het precies is, dus  al helemaal niet wat het inhoud.

Toch zijn er veel behandelingen voor een gezondere huid, waarbij iedere behandeling een bepaalt probleem bestrijd. Zo heb je bijvoorbeeld de peeling behandelingen. Deze behandelingen focussen zich op het losweken/verwijderen van bepaalde huidlagen, met name de meest ongezonde. Denk bijvoorbeeld aan TCA Peeling, waarbij TCA (afkorting van Trichloorazijnzuur) op de huid wordt aangebracht. TCA is een chemische peeling die de huid niet alleen verbeterd, maar ook de kleur egaliseert en de oneffenheden vermindert. Dit zorgt op z’n beurt weer voor een frissere en jongere uitstraling, evenals een verbeterde constructie en egaler oppervlakte.

Een ander soort behandeling voor een betere huid is microneedling. Deze behandeling maakt gebruik van naalden, zoals de naam al doet vermoeden. Met behulp van een zogenaamde dermapen worden er kleine, microscopische gleufjes in de huid gemaakt waardoor de aanmaak van collageen wordt bevorderd. Hierdoor neemt vervolgens de elasticiteit weer toe. Het is dan ook uiterst geschikt voor mensen met littekens zoals striae of acne en mensen met een slappere huid, bijvoorbeeld als men last heeft van rimpels. Zo is er voor elke klacht of elke oneffenheid wel een behandeling!

http://www.clinic63.nl/