Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Een botox behandeling

Een botox behandeling neemt razend snel toe in populariteit: steeds meer vrouwen, maar ook mannen, besluiten om een dergelijke behandeling uit te laten voeren. Dit komt deels doordat het taboe doorbroken is, maar ook omdat de botox prijs aanzienlijk is gedaald, wat resulteert in een goedkope botox behandeling. Maar hoe ziet zo’n botox behandeling er nou eigenlijk uit?

Zodra je hebt besloten om een dergelijke behandeling te ondergaan wordt de eerste afspraak gemaakt. Tijdens deze eerste behandeling wordt je ontvangen en worden jouw wensen en de mogelijkheden besproken. Ook wordt er een anamnese afgenomen. Zodra de wensen en mogelijkheden duidelijk zijn wordt er gekeken naar de te behandelen plek zelf: de chirurg zal vragen of je wilt lachen, wilt fronzen of een ander gezicht wilt trekken, gebaseerd op de te behandelen plek.

Als dit is gebeurd worden de resultaten doorgesproken. Welke rimpels vallen het meest op? Hoe effectief kunnen deze behandeld worden? En wat wil jijzelf het liefst anders zien? De chirurg zal altijd proberen om zo goed mogelijk aan jouw verwachtingen te voldoen, maar denkt daarnaast ook graag mee over de mogelijkheden en de meest geschikte behandeling.

De behandeling vind soms direct op de eerste afspraak plaats, maar soms ook een andere keer. De behandeling is kort: je krijgt één of meerdere prikjes die geen tot weinig pijn doen. Vervolgens drukt de chirurg nog kort op de behandelde plekken om eventuele blauwe plekken tegen te gaan. Daarna is de behandeling al voorbij! Wel krijg je nog een lijstje mee met dingen die je niet mag doen en situaties die je moet vermijden gedurende de eerste twee weken na de behandeling. Het duurt ook ongeveer twee weken voordat het resultaat goed zichtbaar is.

Een botox behandeling is dus onwijs laagdrempelig en erg gemakkelijk. Het klinkt misschien nog als een grote ingreep, maar dat komt voornamelijk door de onwetendheid van het grote publiek.

http://faceland.nl/