Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Dit is waarom uw hond slecht reageert op dierenvoeding

De markt lijkt dagelijks toe te nemen in het aantal aangeboden producten. De nieuwste telefoon, betere voeding voor de viervoeters en de nieuwste versie van ieders favoriete game, op elk vlak zijn producten verbeteren.

Door het toenemende aantal vernieuwde producten ziet men door de bomen het bos niet meer. De uitspraken spreken elkaar tegen en brengen verwarring. Doordat de gezondheid van mens en dier tegenwoordig erg gewaardeerd wordt, wordt op het gebied van voeding veel gewerkt om de producten te verbeteren. Maar welke voeding is geschikt voor de viervoeter om de gezondheid te waarborgen?

Supermarkt

In de huidige maatschappij zijn de supermarken niet enkel geschikt voor etenswaren, ook huishoudspullen en hondenvoeding is te verkrijgen in de filialen. Toch blijkt het hondenvoer in de supermarkt van slechtere kwaliteit te zijn dan men verwacht. Ten opzichte van dierenwinkels bieden de supermarkten de dierenvoeding voor een scherpere prijs aan, waardoor het voor de baasjes aantrekkelijker is een bezoekje aan de supermarkt te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat de lage prijzen te verklaren zijn door de gebruikte ingrediënten goed te bekijken. De ingrediënten van goede kwaliteit zijn duur in aanschaf en zullen de prijzen van de voeding verhogen; een gevolg dat supermarkten liever ontwijken. Hierdoor zullen zij gebruik maken van goedkopere ingrediënten, die helaas niet voldoet aan de hoogwaardige ingrediënten.

Allergie

Wanneer de hond een allergie heeft, is het essentieel onderzoek te doen naar het hondenvlees. In het vlees dat de supermarkten aanbieden, zijn in de meeste gevallen diverse vulmiddelen verwerkt in de voeding. De kans is aanwezig dat de viervoeter op een vulmiddel niet goed reageert. Met deze reden is het verstandig een bezoek te brengen aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in de bewerking van hondenvoer.

http://ydolo.be