Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Schoon en gezond voor iedereen

Schoon en gezond voor iedereen 

Een goede hygiëne lijkt sinds de uitbraak van het Coronavirus belangrijker dan ooit te zijn. Burgers wassen en ontsmetten hun handen net iets vaker dan voorheen. En ondernemingen zorgen ervoor dat hun bedrijf frequenter een goede schoonmaakbeurt krijgt. Het is groothandels dan ook opgevallen dat voornamelijk de vraag naar biologische schoonmaakmiddelen afgelopen tijd is toegenomen. Waarom kiezen steeds meer ondernemingen voor dit soort reinigingsproducten?

Gezondheid personeel

Ecologische schoonmaakmiddelen bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Hierdoor bevatten ze nauwelijks schadelijke stoffen. Werknemers of schoonmakers die aan het werk moeten met producten die jij voor ze regelt lopen dan aanzienlijk minder risico om ziek te worden. Daarnaast bevatten natuurlijke schoonmaakmiddelen geen toegevoegde geur en kleurstoffen. Dat soort toevoegingen kunnen ervoor zorgen dat het schoonmaakpersoneel plotseling last krijgt van duizeligheid of misselijkheid.  Helaas leidt dat soms tot nare situaties.

Kosten besparen

Ondanks het gebruik van niet ecologische schoonmaakmiddelen slecht is voor onze gezondheid, zijn er jammer genoeg nog steeds ondernemingen die ervoor kiezen om andere reinigingsmiddelen in te kopen. Zij doen dit voornamelijk om kosten te besparen. Hoewel je bij alternatieven goedkoper uit kan komen, is het goed om te weten dat je voor die paar centen meer verantwoord onderneemt. Want ook het milieu heeft er baat bij. 

 

Milieu bewust

Wanneer je een eigen bedrijf hebt moet je natuurlijk niet alleen aan je eigen belangen denken. Hoewel het doel natuurlijk is om zoveel mogelijk winst te maken, is het belangrijk daar het milieu zo min mogelijk bij te schaden. Duurzame schoonmaakmiddelen zijn makkelijk te herkennen. Ze zijn veelal biologisch en bevatten geen schadelijke stoffen voor mens en milieu.

 

Er bestaan verschillende soorten middelen die gebruikt kunnen worden voor het schoonmaken van jouw bedrijf. Steeds meer ondernemers maken hierin een milieubewuste keuze en zorgen er tegelijkertijd voor dat hun personeel of schoonmaakmedewerkers ook na het schoonmaken gezond blijven.

 

https://www.fayon.nl/